Agbar celebra el Dia de les Persones amb Discapacitat amb una xerrada de l’esportista paralímpica Susana Rodríguez

L’esportista gallega Susana Rodríguez, triple campiona del món de triatló per a esportistes amb discapacitat visual, atleta guanyadora d’un or en els JJOO paralímpics de Tòquio 2020 i metgessa especialitzada en rehabilitació, ha compartit una sessió amb la plantilla d’Agbar per a ajudar a trencar els prejudicis sobre la discapacitat.

Agbar s’ha sumat al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra anualment el 3 de desembre promogut per l’ONU. Per a això, Agbar ha comptat amb una xerrada inspiracional sobre la discapacitat liderada per Susana Rodríguez, entre altres activitats que s’han inclòs en la Setmana de l’Equitat, Diversitat i inclusió celebrada en la companyia, en la línia del compromís per fomentar la igualtat d’oportunitats, l’accessibilitat i la inclusió.

En aquesta xerrada, Susana Rodríguez, que va néixer amb una discapacitat visual provocada per l’albinisme, ha compartit la seva experiència i ha parlat de les seves “dues grans passions: l’esport i la medicina”. Rodríguez es va diplomar en fisioteràpia a Vigo i posteriorment va decidir aprofundir per a treballar com a metgessa interna resident de medicina física i rehabilitació. “Això ho compaginava amb el somni de poder representar a Espanya en uns Jocs Paralímpics”, que va aconseguir fer l’any passat a Tòquio, guanyant la medalla d’or en triatló.

En aquest context, Susana Rodríguez ha intercanviat amb els treballadors d’Agbar diverses opinions sobre com integrar millor la discapacitat en els entorns laborals, i ha assenyalat que la millor manera d’ajudar a persones amb discapacitat és “donant llibertat” i “actuant amb naturalitat”.

Aquesta xerrada s’emmarca en diverses iniciatives que duu a terme Agbar pel seu compromís amb la inclusió de persones amb discapacitat i l’equitat. Per totes aquestes accions Agbar ha estat guardonada amb el tercer premi de TOP Disability Diversity Company, que reconeix les bones pràctiques de la companyia en aquest àmbit (Agbar premiada per bones pràctiques de diversitat i inclusió).

Agbar, premiada com TOP Disability Company per les seves bones pràctiques de diversitat i inclusió

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.