Creem solucions innovadores que ens acosten al FUTUR

Un pas per davant en creixement sostenible

La innovació és el motor que ens mou en la recerca de noves solucions per cuidar els recursos i l’entorn.

Descobreix una visió completa de tot el que fem en matèria d’innovació: les nostres línies estratègiques, la xarxa de centres amb què comptem i alguns dels nostres projectes més importants.

439

projectes

d’execució directa

42 M

Invertits en R+D+I
231

professionals

Coneix les nostres línies estratègiques

Desenvolupem una ambiciosa política de recerca, innovació i transformació digital, que implica diferents àrees de la companyia.

Aquestes són les 6 línies en què treballem:

Innovació i transformació digital

Open Innovation: Programes

Descobreix la nostra Xarxa
de Centres

Comptem amb una àmplia xarxa arreu d’Espanya, en la qual duem a terme diversos projectes d’innovació que transcendeixen l’àmbit de l’aigua.
Agbar_Innovación_Redes de centros
Agbar_oval-pointer

.

Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer

.

Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Agbar_oval-pointer
.
Centres de recerca

És un dels centres tecnològics referents, on es proposen noves solucions de recerca, desenvolupament i innovació per assegurar la sostenibilitat i l’eficiència del cicle de l’aigua. Sempre prioritzant les necessitats locals i el benefici de la societat.

Agbar_Innovación_centro-investigacion_2
Agbar_Innovación_centro-operacion.digital_2
Centres d’operació i innovació digital

Els centres Dinapsis permeten l’operació integrada de serveis d’aigua, medi ambient i salut ambiental.

A més, possibiliten escalar i adaptar les solucions digitals i les tecnologies més recents (IoT, big data, machine learning), cosa que facilita una gestió òptima dels recursos i permet donar una resposta àgil a les necessitats reals dels ciutadans.

Centres d’anàlisi

Referent en solucions mediambientals i laboratori d’anàlisi a la indústria i a l’Administració pública, la tasca de Labaqua és essencial per prendre les decisions estratègiques més encertades i potenciar la competitivitat. La companyia conjuga qualitat, innovació i internacionalització en el seu model de negoci, i es caracteritza per la seva versatilitat i adaptació.

Projectes d’innovació

Aquests són alguns dels projectes pioners en què hem participat.
City Sentinel, el vigilant de la COVID-19

És el sistema de vigilància que permet fer un seguiment de l’evolució de virus en aigües residuals i preveure l’aparició de possibles nous brots en la població.

Amb aquesta solució, els gestors públics tenen accés a totes les dades, a través d’un mapa dinàmic del municipi amb una sectorització per zones d’influència, cosa que facilita detectar l’origen del virus.

EINA DIGITAL
com a observatori integrat
MONITORATGE ANALÍTIC
de les aigües residuals

ESTUDIS DEMOGRÀFICS I EPIDEMIOLÒGICS

per prendre les millors decisions
NIMBUS, recuperació d’energia a partir de fangs de depuradora

CETAQUA lidera LIFE Nimbus, un projecte europeu que se centra en la generació de biometà a partir de fangs de depuradora.

Aquest biometà té prou qualitat per ser utilitzat com a biocombustible per al transport públic. A més, promou la tecnologia power-to-gas en l’entorn urbà.

Assistència en remot

Un projecte pioner que fa ús de la realitat augmentada en els processos d’assistència tècnica en remot, reduint el temps de resolució d’incidències i desplaçaments, amb el benefici que això comporta per al nostre entorn. S’ha desenvolupat en col·laboració amb l’start-up Innovae en el marc de la iniciativa Start4big, la primera iniciativa europea d’innovació oberta multisectorial impulsada per Aigües de Barcelona, ​​CaixaBank, Naturgy, SEAT i Telefónica.

Solucions d’inspecció mitjançant drons
FLIND
És una solució pionera per inspeccionar mitjançant drons tota mena d’infraestructures i espais confinats o difícils d’accedir-hi, d’una manera ràpida, eficient i eliminant els riscos de seguretat per a les persones.
NIDO
Hem aplicat la tecnologia de drons submarins desenvolupada per Nido Robotics a l’automatització d’inspeccions sota l’aigua, sense necessitat de bussos i contribuint a reduir els riscos.
Programa de Doctorats Industrials

A Agbar estem compromesos fermament amb el talent, cosa que ens ha permès avançar en nous camps de recerca. Per aquest motiu, hem integrat dins la nostra organitzaciço el programa Doctorandos Industriales, que ens permet apropar la relació entre Universitat-empresa, millorar la transferència tecnològica i accedir a coneixement expert.


A Agbar col·laborem amb aquest programa des de l’any 2013, i des d’aleshores hem acollit més de 15 projectes amb més de 10 Universitats espanyoles. Les temàtiques d’aquests projectes han estat molt variades, comprenent des d’aspectes de metagenòmica, fins l’anàlisi de conceptes d’economia circular o de dades, per tal de millorar l’eficiència dels processos vinculats amb el sector de l’aigua i del medi ambient.

Altres projectes d’innovació destacats

CYTO-WATER

Liderat per Labaqua, aquest projecte implementa un dispositiu innovador i prometedor per a la detecció i quantificació in situ de microorganismes en aigües industrials i ambientals.

PathoCERT

Orientat a millorar la capacitat de resposta davant d’esdeveniments de contaminació per patògens,

Contribuint així a salvaguardar la nostra salut i el medi ambient.

Té com a objectiu desenvolupar una plataforma per a l’exploració, processament i explotació de dades de comptadors intel·ligents del sector de l’aigua.

 

 

Desenvolupament d’una plataforma digital basada en l’aplicació d’intel·ligència artificial (IA) sobre un model BIM per monitoritzar, optimitzar i detectar anomalies en temps real de la petjada hídrica dels hotels.

Desenvolupem un marc de modelització per ajudar a comprendre i quantificar les interaccions entre els impactes i els riscos del canvi climàtic.

 

Impulsem les transicions sociotècniques necessàries per complir els seus objectius de neutralitat climàtica a les ciutats.