Sensibilitzar sobre el valor de l’aigua

Transmetre el respecte per l’aigua i el medi ambient és vital

El nostre profund coneixement i l’experiència adquirida al llarg de tots aquests anys ens han portat a adquirir un ferm compromís: transmetre a la ciutadania la importància que té la cura de l’aigua, no només per garantir l’accés a aquest recurs a tota la població, sinó també per protegir l’entorn en què vivim.

D’aquesta manera, són moltes les accions que duem a terme per fomentar una cultura mediambiental entorn de l’aigua.

hores de voluntariat
+ 0
persones sensibilitzades a través de les nostres campanyes
+ 0 mil
escolars formats
+ 0 mil

Programes educatius

Descobreix aquí totes les iniciatives que hem desenvolupat per explicar el valor de l’aigua a tota la ciutadania, començant pels més petits, la conscienciació dels quals sobre el medi ambient és fonamental.

Agbar_Cultura medioambiental_programas_educativos
Un dels primers programes educatius mediambientals del país

Grup CASSA ofereix Educassa, un conjunt d’activitats de sensibilització ambiental adaptades a totes les edats (des dels 3 anys fins als 14), per explicar el cicle integral de l’aigua i fomentar les bones pràctiques sostenibles entre els més joves.

Descobreix les activitats més populars!

On és l’aigua?
Activitat lúdica pionera que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l’aigua a la natura i la importància que té per a la vida.
Dins de l’aigua
Joc de simulació col·lectiu sobre l’aigua i la seva gestió municipal, en el qual els alumnes aprenen a distingir les fases i la qualitat, i es remarca la importància de la preservació d’aquest recurs essencial.
El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu

Estudiants de primària i ESO poden descobrir com es depuren les aigües residuals de Sabadell, en aquesta activitat que inclou una visita a la depuradora de Can Roqueta, a Sabadell.

Ens submergim en el fascinant coneixement de l’aigua

Aqualogia és el programa escolar de l’aigua, que descobreix a l’alumnat de primària el seu cicle integral, com arriba a les nostres cases i quins tractaments són necessaris per consumir-la i tornar-la al medi natural.

Per mitjà de jocs interactius, experiments i reptes, promou una actitud positiva envers el medi ambient, la sostenibilitat dels recursos i l’actuació sobre el canvi climàtic.

Agbar_Cultura medioambiental_aqualogia_2
Agbar_Cultura medioambiental_museu
Una experiència per a tothom

El Museu de les Aigües s’ha consolidat com a referent en educació i divulgació del coneixement de l’aigua, el patrimoni hidràulic i la sostenibilitat.

Per mitjà de l’educació i el coneixement, contribueix a transformar la societat, i ho fa plantejant nous punts de vista i generant converses entorn de l’aigua per conscienciar sobre aquest recurs que ens dona la vida.

Divulgació

Descobreix el trepidant escape-room educatiu sobre els ODS

El 2015, l’ONU va crear 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), unes fites que ens impulsaven a erradicar la pobresa, a lluitar contra les desigualtats i les injustícies i a posar fre al canvi climàtic. Però, l’any 2160, els ODS han estat oblidats de fa temps, i els habitants de la Terra es troben en una situació d’emergència climàtica.

Aquest és l’argument de Missió Planeta, un escape-room educatiu d’Aigües Sabadell en el qual els participants són els escollits per viatjar a un laboratori lunar, desxifrar els ODS i tornar a la Terra per aplicar-los i salvar-nos. I tot, en 60 minuts! Ho aconseguiran?

La importància de l’aigua en l’equilibri del planeta
Aigües Sabadell organitza anualment a l’Aula de l’Aigua el cicle de conferències Aigua i Món per abordar els principals reptes de l’aigua, l’emergència climàtica i el medi ambient a escala global. Accedeix al nostre canal de YouTube per veure totes les ponències celebrades.
Unes gotes d’història per entendre el desenvolupament humà
En totes les civilitzacions, disposar d’aigua i saber gestionar-la ha estat un repte i un desafiament que s’ha resolt a partir de la innovació, el coneixement i l’enginy. Juntament amb el divulgador Enric Calpena, presentem Unes gotes d’història, una sèrie de vídeos curts on podràs descobrir com els petits avenços al llarg de la història han permès el desenvolupament humà a partir de la gestió de l’aigua.
Experimenta la ciència de l’aigua
La ciència de l’aigua és un conjunt de píndoles audiovisuals dinamitzades pel divulgador científic Dani Jiménez, en què s’experimenten les propietats de l’aigua i la manera com afecten el medi ambient, i el tractament per potabilitzar-la, depurar-la o transportar-la. No te les perdis i practica la ciència de l’aigua a casa fent tots els experiments.
T’afegeixes als jocs d’aigua?
Jocs d’aigua és una sèrie de cinc píndoles audiovisuals, dinamitzades per l’especialista en jocs Oriol Ripoll, en què es fomenta la creativitat i la sostenibilitat per mitjà del joc amb l’aigua. Anima’t a jugar amb tota la família!

Activitats digitals

Digitalitzem el Museu de les Aigües amb un seguit de programes que recullen les últimes tecnologies i que trenquen les barreres i els condicionants de l’espai físic. D’aquesta manera, fem que el museu sigui de tothom i per a tothom.
Immersos en la transformació digital

Visita virtual a l’ETAP Joan Despí

Visita virtual a l’ETAP Joan Despí

Al llarg d’aquest recorregut per la planta amb realitat augmentada i desplegables en els punts seleccionats de la instal·lació podràs veure en tres dimensions com funciona cada etapa essencial del procés, obtenir informació sobre el seu funcionament i fer activitats didàctiques complementàries per entendre els reptes d’una potabilització sostenible.

El Museu de les Aigües al món Minecraft

El Museu de les Aigües al Món Minecraft

El Museu de les Aigües és el primer a reproduir-se dins de la llicència Minecraft education. En ell, hauràs de crear un pla d’acció per protegir la biodiversitat i renaturalitzar l’espai, aconseguir que hi criïn espècies autòctones i donar refugi i aliment a la fauna amenaçada. Converteix el museu en un refugi per a la biodiversitat!

Visita virtual i interactiva

Visita virtual i interactiva

Tu marques el ritme i el recorregut de la visita, en la qual trobaràs continguts interactius, fotografies i materials audiovisuals. Podràs aprofundir en qualsevol detall gràcies a la tecnologia de la Gigafoto i visitar espais que habitualment estan tancats al públic, com el soterrani, el refugi antiaeri i l’interior del pou Fives Lille.

Visita 360º

Visita 360º

Recorre el Museu de les Aigües des de totes les perspectives i des de qualsevol indret. Mira amunt i avall, a esquerra i dreta, davant i darrere, per no perdre’t cap detall. Viu en 360° un espai que, des de fa més de 110 anys, és clau per al proveïment d’aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana.