L’UTE Aquatec-Lantania construirà una planta regeneradora d’aigües industrials d’abocament zero pionera a Espanya

Aquatec (grup Agbar) i Lantania uneixen forces per a iniciar la construcció d’una Estació Depuradora d’Aigües Residuals Industrials (EDARi), pionera al nostre país, d’abocament zero (ZLD). Atlantic Copper, la companyia metal·lúrgica assentada a Huelva, ha signat un contracte amb l’UTE formada per Aquatec i Lantania per a la seva construcció.

El projecte de construcció, que es desenvoluparà al llarg de dos anys, culminarà en la creació d’una instal·lació de tractament d’aigües dissenyada per a recuperar els seus efluents com a aigua de procés. D’aquesta manera, s’espera optimitzar el consum d’aigua de la instal·lació de manera notable, contribuint a una reducció de la petjada hídrica de la planta.

L’UTE Aquatec-*Lantania s’encarregarà del seu disseny, construcció i posada en marxa de la planta. Una vegada completada, la instal·lació posseirà una capacitat total de tractament diària d’uns 2.600 m³. A més, la EDARi contempla l’aplicació d’un sistema de cristal·lització, la finalitat de la qual és l’obtenció d’un residu en forma de cristall salí les aplicacions i les oportunitats de valorització del qual s’estan avaluant actualment.

Aquatec és una empresa especialitzada en el camp de l’enginyeria hidràulica i mediambiental pertanyent al grup Agbar que ofereix tecnologies i serveis amb valor afegit i enfocats en tot moment cap a criteris de sostenibilitat i economia circular. Els seus equips són experts en la gestió del cicle integral de l’aigua i valorització i gestió dels residus, amb el desenvolupament de projectes que permeten a ciutats i indústries optimitzar la seva gestió dels recursos i enfortir el seu acompliment ambiental i econòmic, en línia amb els estàndards normatius.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.