El Pacte Social d’Agbar, reconegut en la primera edició dels Premis Catalunya de La Razón

Agbar ha rebut un guardó per la iniciativa Pacte Social per a una reconstrucció econòmica verda i inclusiva en el context de la primera edició dels Premis Catalunya del periòdic La Razón.

La seu de Foment del Treball, a Barcelona, ha estat el lloc triat per a la celebració de la primera edició dels Premis Catalunya de La Razón. Aquests premis han reconegut, entre altres iniciatives, el Pacte Social per a una reconstrucció econòmica verda i inclusiva d’Agbar. Aquest premi “no sols reconeix els seus 150 anys d’experiència, sinó també com, amb el pas del temps, la seva estratègia s’ha adaptat a les necessitats de la societat”, segons l’organització.

El premi l’ha recollit Ciril Rozman, director general d’Estratègia i Acció Social d’Agbar, que ha afirmat: “Estem convençuts que la funció social de l’empresa transcendeix a la pròpia companyia i als seus accionistes. Per això, busquem el benefici de clients, treballadors, administracions, universitats i de la societat en el seu conjunt”. El premi ha estat lliurat per Francisco Marhuenda, director de La Razón, i Josep Sanchez Llibre, president de Foment del Treball.

El Pacte Social impulsat per Agbar és una proposta per a establir, territori a territori, un pacte amb l’administració i les entitats socials que garanteixi una recuperació després de la COVID-19 basada en tres eixos: la solidaritat, seguint el principi de “no deixar a ningú enrere”; l’ocupació de qualitat, per a combatre la precarietat laboral; i la reconstrucció verda, amb l’objectiu d’accelerar la transició cap a un model econòmic més sostenible i resilient. Aquest pacte s’està implementat actualment en prop d’una cinquantena de municipis en tot el territori espanyol.

Els Premis Catalunya de La Razón neixen amb la intenció de subratllar la trajectòria de destacats professionals, entitats i empreses que, amb el seu treball, creen ocupació i riquesa.