La xarxa de museus d’Agbar participa en el programa “Exhibere” de l’Alt Comissionat Contra la Pobresa Infantil amb la visita de més de 8.000 nens i nenes

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa, que s’ha celebrat aquesta setmana, Agbar reafirma el seu compromís per donar suport a les persones, especialment les que es troben en situació de vulnerabilitat, impulsant l’acció social i la solidaritat.

En el marc de l’acord d’adhesió d’Agbar a l’‘Aliança País Pobresa Infantil Zero’ de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern d’Espanya, el grup ha participat, a través de la seva xarxa de museus, en el programa ‘Exhibere: museus contra la pobresa infantil’, que té com a objectiu apropar els museus i les seves activitats als infants en situació de vulnerabilitat.

Així, des de diferents empreses del grup, s’han organitzat iniciatives en les quals han participat més de 8.000 nens i nenes amb visites a museus, campaments, excursions i hores de reforç escolar, entre altres.

A Andalusia, Hidralia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Marbella i la Junta d’Andalusia, ha participat en l’organització del campament infantil que promou l’Associació A Sueti Calli. Per la seva banda, Emasagra i Aguasvira han impulsat el projecte ‘Cultura i Turisme a Casa’, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i joves en situació de vulnerabilitat mitjançant la realització d’activitats lúdico-educatives els mesos de juliol i agost.

Aguas de Albacete ha organitzat diverses activitats en el seu Centre d’interpretació de l’aigua, on han rebut visites de dones i els seus fills, víctimes de violència de gènere; escolars que participen amb Creu Roja a programes de reforç escolar i també la visita de menors pertanyents a associacions de persones amb discapacitat.

Aguas de Alicante té prevista la realització de tallers mediambientals, juntament amb nens i nenes en situació de vulnerabilitat, al Museu de les Aigües d’Alacant. Així mateix, l’empresa i aquest espai divulgatiu es comprometen al llarg de l’any a impulsar altres accions, com les realitzades recentment amb l’ajuntament d’Alacant amb visites per a nens i nenes sahrauís durant la seva estada a la ciutat; o activitats realitzades juntament amb organitzacions com Save The Children, en el marc de campaments d’estiu organitzats per escolars de zones desfavorides de la ciutat d’Alacant.

A Barcelona, el Museu de les Aigües ha realitzat activitats dirigides a nens i nenes on exerceixen un paper actiu de descobriment del cicle integral de l’aigua. Aquest museu, a més d’oferir la programació anual gratuïta, finança el transport al museu a centres escolars d’alta complexitat, que el 2023 ha beneficiat a 450 alumnes.

La participació a la iniciativa Exhibere s’emmarca dins de l’estratègia d’Acció Social d’Agbar centrada en la generació d’oportunitats educatives, la millora de l’ocupabilitat i la creació de comunitats sostenibles, impulsant programes transformadors amb impacte directe en les persones, prioritzant situacions de vulnerabilitat.

‘Aliança País Pobresa Infantil Zero’ del Govern d’Espanya

L’any passat, Àngel Simon, president d’Agbar, va signar l’acord d’adhesió de la companyia a l’‘Aliança País Pobresa Infantil Zero’ de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern d’Espanya, que té com a objectiu lluitar contra les desigualtats i la pobresa que afecten els nens, nenes i adolescents al nostre país.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.