Àngel Simon destaca la rellevància del propòsit en una taula de debat d’El Economista sobre tendències transformadores a les empreses

Àngel Simon, president d’Agbar, ha participat aquest matí al X Foro Industrial: Megatendencias empresariales que cambiarán el mundo, organitzat per El Economista. Ha intervingut en una taula enfocada a la intel·ligència estratègica en la qual els ponents —directius de diferents sectors rellevants del nostre país— han debatut sobre com les grans tendències transformadores en matèria d’intel·ligència artificial, autonomia estratègica i sostenibilitat impacten en els seus àmbits respectius.

Durant la seva intervenció, Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu sènior de Veolia per a la península Ibèrica i Amèrica Llatina, ha subratllat que, davant dels grans desafiaments de la nostra societat actual, és imprescindible cooperar i avançar conjuntament per desenvolupar i materialitzar respostes efectives. En aquest sentit, ha destacat la rellevància de comptar amb un propòsit com a guia per a les organitzacions: en el cas d’Agbar és millorar el futur de les persones gestionant l’aigua i els recursos naturals de manera sostenible. “El futur implica compartir coneixement, impulsar la innovació permanent i la sostenibilitat en totes les nostres accions, amb el paper necessari de la col·laboració publicoprivada”, ha afirmat Àngel Simon, donant així impuls a la transformació ecològica.

Entre els reptes rellevants més destacats per a la nostra societat i que marcaran les generacions futures hi ha el canvi climàtic. A Espanya, l’impacte del canvi climàtic es caracteritza per sequeres cada cop més llargues i freqüents —com la que estem afrontant actualment, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona—, a més de fenòmens meteorològics extrems com les DANA recents, que afecten tant la disponibilitat com a la qualitat dels recursos hídrics. En aquest context, Àngel Simon ha remarcat la importància de desenvolupar solucions sobre la base de l’economia circular, amb residu zero. “A Agbar tenim el coneixement, la capacitat de gestió i la tecnologia que ens permeten avançar en la transformació ecològica, mitjançant el desenvolupament continu i l’aplicació de solucions innovadores com la reutilització de l’aigua”, ha indicat Àngel Simon. Així, la regeneració i la reutilització de l’aigua dona una nova vida a les aigües residuals per a nous usos, especialment a les ciutats, i permet reduir la pressió sobre els recursos en un context de dèficit hídric creixent.

A més, durant el debat s’ha posat el focus en la importància de la tecnologia i les eines digitals per donar resposta als grans reptes a què s’enfronta la societat. “Al nostre entorn, aconseguim fer una gestió més eficient i sostenible dels recursos hídrics gràcies a la digitalització i la intel·ligència artificial, que ens ofereixen un model d’operació intel·ligent, en temps real, i ens permet anticipar situacions crítiques, com va ser la pandèmia al seu moment, així com esdeveniments meteorològics extrems”, ha afirmat Àngel Simon. 

D’altra banda, el president d’Agbar ha destacat la importància d’aplicar aquesta innovació també a l’acció social. “En un moment crític per al futur del planeta, les empreses tenim un deure social, que és impulsar una estratègia empresarial que col·loqui les persones al centre de les decisions”, ha comentat Àngel Simon. Finalment, el president d’Agbar ha destacat la importància de donar compte d’aquests compromisos a tots els grups d’interès, no solament els accionistes, sinó també els treballadors, els clients, els proveïdors, les entitats i la ciutadania en general. 

A la taula rodona hi han participat també José Bogas, CEO d’Endesa; Gonzalo Gortázar, CEO de CaixaBank; Marc Murtra, president d’Indra; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; María Luisa Domínguez, presidenta d’Adif; Mario Ruiz-Tagle, CEO d’Iberdrola España, i Bernardo Velázquez, CEO d’Acerinox. El debat ha estat moderat per Amador Guerrero Ayora, director d’El Economista.

L’acte, que ha reunit els principals empresaris del país, ha comptat amb la presència de el Rei Felip VI, que ha fet una intervenció institucional. 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.