Agbar, membre fundador del nou Institut per al Lideratge en Sostenibilitat de l’IESE

Agbar, dins del marc del seu compromís amb la promoció de la formació i la sostenibilitat, es converteix en un dels membres fundadors de l’Institute for Sustainability Leadership (ISL) de l’IESE Business School. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, que compta també amb la participació d’Allianz Assegurances, CaixaBank, Celsa Group, Gestamp, Grup Barceló, Mango i Schneider Electric, és facilitar l’intercanvi de coneixements i experiències entre el món acadèmic i empresarial.

Manuel Cermerón, director general d’Agbar, ha signat l’adhesió a l’Institute for Sustainability Leadership, que estarà liderat pel professor de l’IESE i expert en sostenibilitat, Fabrizio Ferraro. La seva activitat es centrarà en tres àrees d’impacte per a una economia més generativa: Investigació sobre sostenibilitat en el sector financer, les empreses i les comunitats i ciutats; Esdeveniments, incloses conferències i trobades d’executius (petites reunions per compartir reptes i oportunitats) i Educació que integri coneixements relacionats amb la sostenibilitat en l’aprenentatge.

Agbar, Allianz Assegurances, CaixaBank, Celsa Group Gestamp, Grup Barceló, Mango i Schneider Electric s’han unit com a membres fundadors inicials d’aquest ecosistema de punta d’empreses, líders de la comunitat financera, mitjans de comunicació i responsables polítics. D’aquesta manera, aquest ecosistema d’empreses aspira a aportar valuosos coneixements a la missió de l’ISL i permetre als líders crear valor econòmic, social i mediambiental per a les seves organitzacions i per a la societat.

L’ISL generarà coneixement sobre temes urgents com el control i la mesura dels objectius verds, els sistemes de governança per a ciutats sostenibles i els nous instruments financers per a la inversió d’impacte, àmbits en què el claustre de l’IESE ha publicat treballs de recerca a revistes de referència.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.