Agbar s’uneix a l’‘Aliança País Pobresa Infantil Zero’ del Govern d’Espanya

Àngel Simon, president d’Agbar i senior vicepresident de Veolia per a Ibèria i LatAm, ha firmat avui, a una trobada al Palau de la Moncloa de Madrid, l’acord d’adhesió d’Agbar a l‘’Aliança País Pobresa Infantil Zero’ de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern d’Espanya, que té com objectiu lluitar contra les desigualtats i la pobresa que afecten als nens, nenes i adolescents al nostre país. Amb aquesta iniciativa, Agbar reafirma el seu compromís d’actuar per a protegir les persones, en particular les que es troben en situació de vulnerabilitat, impulsant l’acció social i la solidaritat.

Amb més d’una quarta part dels nens i nenes a Espanya en risc de pobresa, l’‘Aliança País Pobresa Infantil Zero’, inaugurada l’any 2021 per l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, busca trencar el cercle de la pobresa infantil al país, alineant esforços i facilitant la coordinació de tots els actors implicats per a respondre als reptes plantejats, impulsant la innovació, mobilitzant nous recursos i, per últim, donant visibilitat a la lluita contra la pobresa infantil.

Actuar per a trencar el cercle de la pobresa, amb iniciatives dirigides a les persones en situació de vulnerabilitat, és també un dels objectius d’Agbar, amb més significació en el cas de la pobresa infantil. En base a la col·laboració amb diverses entitats, la participació a l’Aliança s’organitza al voltant de dues metes clau: en primer lloc, garantir una educació inclusiva i de qualitat, impulsant la fita educativa, potenciant el talent i trencant la bretxa digital; i, en segon lloc, generar entorns saludables, positius i segurs, a través del foment d’una nutrició saludable i equilibrada, promovent un entorn segur i protector i fomentant la participació amb equitat.

A la firma del conveni, Àngel Simon, president d’Agbar, ha declarat: “A Agbar situem les persones al centre de la nostra activitat, en especial, a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat. Mitjançant l’impuls de programes i iniciatives d’acció social, claus a l’estratègia de la companyia, ens comprometem a reduir les desigualtats i promoure una societat més equitativa, inclusiva i solidària, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

Per part seva, Ernesto Gasco, alt comissionat contra la Pobresa Infantil, ha afirmat: “Assolir aliances entre administracions, empreses, societat civil i tercer sector és fonamental per a incidir amb eficàcia sobre la pobresa infantil. Només assolirem la igualtat plena com a societat garantint el benestar de la nostra infància i oferent als nostres nens, nenes i adolescents les mateixes oportunitats de futur, sense importar les condicions del seu naixement, amb el compromís de tots”.

Entre les accions impulsades per Agbar els últims anys, que proven la trajectòria de compromís de la companyia amb els col·lectius en situació de vulnerabilitat, destaquen: el Fons de Solidaritat – posat en marxa fa una dècada -, que ofereix ajuts, mitjançant tarifes i bonificacions socials, que garanteixen el subministrament d’aigua a aquelles persones que no tenen capacitat econòmica per a fer front al rebut; el Pacte Social, la proposta d’Agbar per a una recuperació econòmica sostenible i inclusiva després de la pandèmia COVID-19, mitjançant tres línies d’actuació: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la recuperació verda, en col·laboració amb les administracions i les entitats locals, posat en marxa a més cinquanta territoris;  el programa OLA que, en col·laboració amb Creu Roja a nivell estatal, té per objectiu reduir la situació de vulnerabilitat de les persones mitjançant eines com la formació, contribuint així a la seva ocupabilitat i a la millora de la qualitat de vida de famílies i nens; o les Beques Joves Talents, un programa destinat a ajudar a joves acadèmicament brillants amb recursos econòmics limitats per a que puguin dur a terme estudis universitaris en disciplines dels àmbits digital, innovació, social i sostenibilitat.

Ara, amb l’adhesió a l‘’Aliança País Pobresa Infantil Zero’ de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, impulsat pel Govern d’Espanya, Agbar aprofundeix en el seu compromís per a la millora de la qualitat de vida de les persones, donant un pas més cap a la consecució dels 17 Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.