Agbar rep el Premi ‘Escolástico Zaldívar’ per les seves bones pràctiques en matèria de seguretat i salut laboral durant la pandèmia de COVID-19

En el marc del Dia Mundial de la Seguretat i Salut Laboral, que es commemora cada 28 d’abril, la Mútua Fraternidad-Muprespa ha celebrat, avui, la IX edició dels Premis ‘Escolástico Zaldívar’, que tenen l’objectiu de reconèixer i fomentar les bones pràctiques preventives a l’entorn laboral, en els que Agbar ha estat guardonat.

En aquesta ocasió, Agbar ha estat guardonat a la categoria Plus Prevenció per la seva actuació durant la crisi sanitària d’aquests últims dos anys, destacant el compromís continuat i innovador de la companyia amb la seguretat i salut de tots els seus diversos grups de relació −tant els propis treballadors com els contractistes, proveïdors i clients−. El Premi ha estat recollit per Josep M. Verdejo, director de Seguretat i Salut Laboral d’Agbar.

Durant la pandèmia de COVID-19, Agbar va reforçar −des de l’inici de la crisi el mes de març de 2020− totes les mesures preventives amb dos objectius principals: salvaguardar la seguretat dels seus empleats amb els màxims estàndards de protecció, així com garantir la continuïtat del subministrament d’aigua i sanejament a la ciutadania, declarats serveis essencials degut a la seva estreta relació amb la salut i la higiene. Per aquest motiu, es va adoptar un model d’operació adaptada que incloïa la presència permanent a instal·lacions prioritàries del grup a tot el territori, amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi entre operaris i operàries i garantir la continuïtat del servei. La companyia va posar a disposició tots els mitjans per a protegir la seguretat i salut de tots ells mentre duraven els seus torns, amb el confinament individual a autocaravanes completament equipades amb dieta saludable i mesures estrictes de desinfecció i bioseguretat a les plantes.

Altres accions implementades durant la pandèmia van ser la realització de tests preventius de detecció de la COVID-19 pràcticament al 100% de la plantilla, el suport psicoemocional per el personal de la companyia o la instal·lació de dispositius de monitorització de CO2 a espais tancats crítics per a comprovar els nivells de qualitat de l’aire i de ventilació. La plantilla que no es trobava operant a primera línia va poder mantenir l’activitat diària a través del teletreball o per via telemàtica per els serveis d’atenció al client, amb l’objectiu de seguir connectats, sense deixar de donar resposta i amb la mateixa vocació de servei de sempre cap els seus clients.
Durant les successives onades COVID-19, s’ha anat adaptant o ampliant el conjunt de mesures, totes elles de caràcter innovador, segons l’evolució de les dades epidemiològiques de cada territori. A més, Agbar ha comptat amb la col·laboració del Dr. Antoni Trilla, epidemiòleg expert reconegut a nivell nacional, per a l’assessorament a la validació de les mesures preventives i la definició dels plans de tornada, de forma progressiva i escalonada, primant en tot moment la prudència.

Cuidar de la seguretat i la salut dels treballadors és des de sempre una prioritat per Agbar, que millora contínuament els seus plans d’acció i eines per a assolir el compromís de zero accidents laborals, contribuint a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 8 “Treball decent i creixement econòmic” de Nacions Unides.

A l’acte, celebrat via streaming, s’han entregat els premis als guanyadors de cinc categories ordinàries (Plus Prevenció −categoria en la que Agbar ha estat reconegut−, Parlant de Prevenció, Sentim la Prevenció, Mobilitat Segura, i Caminant cap el benestar) i dues categories extraordinàries (Premi extraordinari del jurat i Reconeixement extraordinari a la trajectòria professional).

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.