Fundació ONCE i el grup Agbar s’uneixen per a fomentar l’ocupació de les persones amb discapacitat

El director general de Fundació ONCE, José Luis Martínez Donoso, i el director regional per a la zona Centre d’Espanya del grup Agbar, Jesús García de la Vall, han signat un Conveni Inserida per a fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat, que suposarà la contractació de 15 persones amb discapacitat en els pròxims tres anys per part de les societats del grup de gestió de l’aigua i medi ambient, Aquona, Aquara i Aquanex.

L’acord s’emmarca en els programes operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant Fundació ONCE a través d’Inserida, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, per a incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

El director general de Fundació ONCE, José Luis Martínez Donoso, ha destacat la importància d’aquest acord perquè “només des de les aliances podem aconseguir el nostre objectiu d’integrar laboralment a les persones amb discapacitat”. En aquest sentit, ha puntualitzat que gràcies a la col·laboració amb les empreses “l’any passat vam tancar amb un rècord en insercions laborals, tendència que volem mantenir i incidir en ocupacions tecnològiques i sostenibles, així com en la contractació de dones amb discapacitat víctimes de la violència de gènere”. Així mateixa a afegit- “hem de treballar molt per l’ocupació a l’Espanya buidada i en l’entorn rural”.

Per part seva, el director regional per a la zona Centre d’Espanya del grup Agbar, Jesús García de la Vall, ha agraït a Fundació ONCE “els anys d’immensa labor en els quals hi ha hagut grans avanços en matèria d’inclusió i igualtat” i ha destacat que aquest acord demostra “el valor de les aliances per a millorar l’ocupabilitat i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat”. Així mateix, García de la Vall ha afegit que el conveni reforça “el compromís de les nostres societats amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, impulsant la consecució d’Objectius de Desenvolupament Sostenible com el 4, vinculat a educació i a formació; el 5, orientat a la igualtat de gènere; el 8, centrat en l’ocupació; el 10 per a la reducció de les desigualtats i el 11, enfocat al desenvolupament sostenible territorial l’optimització de l’entorn digital adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat i les empreses.

Aquona, Aquara i Aquanex comptaran amb Inserida Ocupació, entitat per a la formació i l’ocupació de Fundació ONCE, per a abordar els processos de selecció de candidats per a llocs de treball que pugui necessitar la companyia, així com per a desenvolupar possibles accions de formació i qualificació professional. Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Extremadura són els territoris d’àmbit d’aplicació del conveni.

Aquest acord comporta l’adhesió d’aquestes societats del grup Agbar al Fòrum Inserida Responsable, una plataforma de treball en xarxa i innovació social que possibilita compartir pràctiques, eines i experiències que afavoreixin l’eficaç desenvolupament de les polítiques d’inserció laboral de talent amb discapacitat. El conveni contempla, a més, la promoció d’altres accions que afavoreixin la inserció laboral de persones amb discapacitat de manera directa mitjançant programes d’atracció de talent.

D’aquesta manera, s’avança un pas més en la col·laboració per a la millora de l’ocupabilitat que Fundació ONCE i Agbar mantenen des de fa anys amb iniciatives com les Beques ‘Oportunitat al Talent’ d’ONCE, al finançament de la qual porta contribuint des de 2013 la Fundació Aquae, també integrada al grup Agbar.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.