Àngel Simon, al fòrum ‘Cartagena Debat’, destaca la necessitat d’impulsar projectes sostenibles de referència, partint de les aliances, per avançar en la transformació ecològica

Avui, Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu sènior de Veolia per a Ibèria i Amèrica Llatina, ha participat, juntament amb Noelia Arroyo, alcaldessa de Cartagena, en la primera conferència-diàleg, sota el títol ‘La gestió dels recursos: reptes i respostes per avançar en la transformació ecològica’, del fòrum ‘Cartagena Debat: Diàlegs sobre la ciutat del futur’.

En aquesta trobada, Àngel Simon ha posat en relleu la importància del diàleg i de la corresponsabilitat públicoprivada en la gestió dels recursos per garantir un futur sostenible per les futures generacions. “Només podem fer front als desafiaments actuals amb perspectiva global i des del coneixement local, donant impuls a projectes sostenibles de referència per avançar en la transformació ecològica. Per això, hem de mirar al futur amb determinació i optimisme, i sobretot actuar des del diàleg i la corresponsabilitat públicoprivada”, ha afirmat el president d’Agbar.

D’altra banda, de cara als reptes de l’emergència climàtica i l’escassetat hídrica, Àngel Simon ha destacat tres principals eixos d’actuació per una gestió sostenible dels recursos: primer, actuar des del coneixement expert, la capacitat de gestió i la innovació tecnològica, amb l’objectiu de garantir la disponibilitat de l’aigua per les ciutats, la indústria i l’agricultura; en segon lloc, la necessitat d’una major inversió en infraestructures que millorin la sostenibilitat; i, per últim, incrementar la governança amb la planificació hidrològica que permeti anticipar-nos als episodis de sequera.

Igualment, Noelia Arroyo, alcaldessa de Cartagena, ha defensat en la seva intervenció el paper de Cartagena com a referent mediambiental, industrial i turístic: ‘Cartagena és una ciutat competitiva capaç d’impulsar una economia sostenible alhora que protegeix el seu llegat cultural i garanteix el desenvolupament i el benestar social dels seus ciutadans. Des de l’Ajuntament de Cartagena estem convençuts que aquesta transformació justa i contínua, des de la corresponsabilitat i la cooperació públicoprivada és el camí que hem de continuar recorrent’.

Durant el debat, moderat per Tomás Martínez Pagán, president de ‘Cartagena Avanza’, els assistents, majoritàriament empresaris i representants de l’administració pública, han posat en relleu la seva preocupació per qüestions com la gestió de l’aigua, els reptes mediambientals als quals s’enfronta la Regió de Múrcia, com enfrontar els projectes des de la col·laboració públicoprivada o la transformació energètica del nostre país i l’aprofitament dels recursos provinents de fonts energètiques verdes, com la solar o l’eòlica. Una altra de les matèries en les quals s’ha centrat el diàleg ha estat el desafiament d’aconseguir un turisme sostenible que permeti mantenir aquest sector com un dels principals motors econòmics i laborals de la Regió.

El debat d’avui ha comptat amb la presència de 300 personalitats reconegudes del teixit empresarial i social de la ciutat de Cartagena, entre les quals ha destacat Luis Alberto Marín, conseller d’Economia, Hisenda, Fons Europeus i Administració Digital.

Sobre Cartagena Debat: Diàlegs sobre la ciutat del futur

Cartagena Debat, ‘Diàlegs sobre la ciutat del futur’ és una iniciativa de Cartagena Avanza i FCC Business, que té com a objectiu promocionar Cartagena a través del seu patrimoni històric, mediambiental, industrial i turístic; una ciutat competitiva que protegeix el seu llegat cultural, al mateix temps que mira les tendències del futur per impulsar una economia sostenible i garantir el desenvolupament i la qualitat de vida dels seus habitants.

Per assolir-ho, al llarg del 2023, Cartagena Debat desenvoluparà trobades que permetran la creació d’una xarxa social pel debat, la col·laboració públicoprivada i la divulgació entorn de l’activitat turística, econòmica i mediambiental de la ciutat.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.