Agbar i Esade promouen el lideratge sostenible i la igualtat d’oportunitats

La col·laboració d’ambdues institucions permetrà becar estudiants de grau d’Esade, alhora que es desenvoluparan projectes acadèmics i de debat social amb l’Institut d’Innovació d’Esade

Agbar i Esade, fidels al seu compromís amb el desenvolupament del talent i la generació d’oportunitats, han signat un acord de col·laboració per impulsar la formació dels estudiants joves amb talent, la creació de coneixement amb impacte i la contribució al debat social. Aquestes tres àrees d’actuació, sobre les quals es fonamenta la col·laboració entre ambdues institucions, es concreten, principalment, en la contribució al Programa de Beques d’Esade, a més de col·laborar, a través de l’Institut Social de l’escola, en el disseny o execució de projectes i activitats acadèmiques, de generació i difusió de coneixement i de millora social.

Amb l’objectiu d’impulsar la diversitat a les aules, la igualtat d’oportunitats i contribuir a la formació dels futurs líders socialment responsables, la “Beca Agbar” anirà destinada a estudiants de l’escola amb un excel·lent expedient acadèmic i que no disposen dels recursos econòmics necessaris. Esade reforça, així, el seu compromís amb l’impacte social, mitjançant aliances amb empreses, fundacions, institucions i donants particulars, i el seu ferm propòsit de donar suport al talent i contribuir a la transferència de coneixement per generar un impacte positiu.

“Gràcies a institucions com Agbar, que comparteix la nostra visió de crear un món més just, equitatiu i socialment responsable, continuarem treballant en el suport al talent, el foment de la igualtat d’oportunitats i en brindar als estudiants les eines necessàries perquè aconsegueixin les seves metes i contribueixin al progrés de la nostra societat”, ha assegurat Xavier Mendoza, director general d’Esade.

“Des d’Agbar, estem compromesos amb la formació i el desenvolupament del talent com a impulsor de progrés social, d’inclusió i de reducció de les desigualtats. Per això, l’aliança i col·laboració amb institucions educatives és clau, permetent avançar cap a una societat més justa”, destaca Àngel Simon, president d’Agbar.

Propòsit corporatiu i lideratge humanista

A més del Programa de Beques, l’acord entre Esade i Agbar aborda també els reptes corporatius de la companyia en els àmbits de la sostenibilitat i l’impacte social. En un context econòmic internacional que continua marcat per la incertesa, la humanització és essencial en la definició dels espais de treball del futur, però no serà possible sense un lideratge humanista. És per això que la institució acadèmica acompanyarà a Agbar en l’anàlisi dels reptes que presenten els seus processos de digitalització, des del punt de vista organitzatiu, cultural i de les competències i habilitats, i de com crear “espais de cura” situant a les persones al centre del procés.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.