Aguas de Saltillo (Mèxic), empresa participada pel grup Agbar, celebra 20 anys

Aguas de Saltillo celebra els seus 20 anys de gestió dels serveis d’aigua potable i clavegueram de Saltillo, ciutat de prop de 900.000 habitants a l’estat de Coahuila de Zaragoza, al nord de Mèxic. L’empresa és un exemple de col·laboració público-privada i ha celebrat l’aniversari amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Manolo Jiménez Salinas, a la inauguració del nou Centre de Control Operatiu.

Fa 20 anys, solament el 10% dels saltillens comptava amb aigua potable de manera continuada. Avui, pràcticament la totalitat de llars gaudeixen d’aquest dret, i es continua treballant per a arribar al 100%. Aquesta és una de les principals fites que es posar en valor a l’acte de celebració dels 20 anys d’activitat d’Aguas de Saltillo.

En aquest esdeveniment, celebrat al nou Centre de Control Operatiu, hi va participar Juan Antonio Guijarro, CEO per a la regió LatAm Nort d’Agbar, que va destacar que la base d’aquest model d’èxit és la col·laboració público-privada: “Garantir el subministrament d’aigua és un eix essencial per al desenvolupament de qualsevol societat, i en aquest cas, és una mostra més de l’èxit del model de col·laboració público-privada entre les institucions, el municipi, el govern de l’estat, la societat en el seu conjunt”.

Por la seva part, Jordi Bosch, gerent general d’Aguas de Saltillo, va fer referència a les grans fites aconseguides durant aquestes dues dècades, així com els reptes de futur que afronta la companyia. “Després d’aquest temps veiem amb satisfacció que hem estat complint el nostre objectiu. A través del nostre treball podem resoldre molts dels problemes de la gent”, va afirmar Jordi Bosch.

L’alcalde de Saltillo i el gerent general d’Aguas de Saltillo visiten les instal·lacions en la celebració del 20 aniversari.

L’acte va comptar també amb la participació de l’alcalde de Saltillo, Manolo Jiménez Salinas, que va posar èmfasi en la inauguració del nou Centre de Control Operatiu i va afirmar: “Hem de seguir treballant per a millorar cada dia aquest servei que està qualificat com un dels millors de Mèxic. Felicitats a tot l’equip d’Aguas de Saltillo!”.

El Centre de Control Operatiu, únic entre els operadors d’aigua a Mèxic, concentra la informació de les operacions que realitza la companyia amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència dels serveis, combinant 1.7 milions de dades al dia. El monitoreig dels pous i dipòsits, control de la distribució de l’aigua, registre i projecció dels nivells de consum, atenció de queixes i incidències per part de la ciutadania, són alguns dels processos que es poden administrar en aquest Centre de Control Operatiu.

El Centre de Control Operatiu d’Aguas de Saltillo, inaugurat recentment.

En el context de l’acte del 20 aniversari, la companyia va donar a conèixer la nova imatge corporativa d’Aguas de Saltillo, que adopta com a lema “Fent Ciutat”, inspirada en les arrels de la capital de Coahuila, i incorpora els colors tradicionals del sarape, la peça de vestir típica de la regió.

En aquest esdeveniment també hi van estar presents l’alcalde electe, José María Fraustro Siller; l’ex governador de Coahuila, Enrique Martínez y Martínez; l’ex alcalde de Saltillo, Óscar Pimentel González, així com els integrants del Consell d’Administració; el líder del Sindicat Únic de Treballadors d’Aguas de Saltillo, Tereso Sánchez Rodriguez, empleats i representants de les diverses càmeres empresarials a la regió.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.