Àngel Simon, president d’Agbar, participa a un acte de la Fundació Princesa de Girona en el qual es premia el Centro Rural Agrupado Mestra Clara Torres de Tui (Galícia) com Escola de l’Any 2020

El president d’Agbar, Àngel Simon, ha participat a l’acte d’entrega del Premi Escola de l’Any de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) al Centro Rural Agrupado Mestra Clara Torres de Tui (Pontevedra, Galícia). A aquesta jornada s’han visitat diverses seus d’aquest centre d’educació infantil i posteriorment s’ha celebrat un acte institucional d’entrega del guardó a la Casa Cultural de Pexegueiro per a posar en valor el programa “Generació docents” de la mateixa Fundació.

Durant l’acte d’entrega del Premi Escola de l’Any 2020, Àngel Simon, patró de la FPdGi i responsable del grup de treball sobre Transformació Educativa de la mateixa fundació, ha advocat per impulsar “una educació moderna i connectada amb els reptes de la societat actual, que vagi més enllà de les aules i que impliqui tota la comunitat”.

El president d’Agbar ha introduït una taula rodona sobre el programa “Generació docents” de la FPdGi, que té l’objectiu de fomentar el desenvolupament professional de joves estudiants d’Educació Infantil i Primària a través de pràctiques curriculars a escoles rurals, per ara a Extremadura, Aragó i Galícia. A la taula rodona hi han participat quatre joves de la primera edició del programa “Generació docents”, Amanda Martínez, Lola Rubio, Mirian Tejada i Nicolás Vega; què ja estan realitzant aquestes pràctiques, i ha estat moderada per Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, premiat anteriorment per la FPdGi per la seva labor a l’associació educativa Ítaca de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

A l’acte s’ha fet efectiva l’entrega del premi al Centro Rural Agrupado Mestra Clara Torres de Tui, que va ser guardonat l’any 2020 per la FPdGi per “la seva capacitat de transformació educativa” i per “ser un exemple de dinamització a entorns rurals, a través de la implicació de les famílies i dels membres de la comunitat de la qual formen part”. El centre compta amb sis aules en diverses parròquies de Tui: Areas, Pexegueiro, Baldráns, Ribadelouro, Guillarei i Caldelas.

L’acte ha comptat amb la presència dels Reis d’Espanya; el President de la Xunta de Galicia, Alberto Nuñez Feijóo; la Ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegria; el President del Parlament de Galícia, Miguel Ángel Santalices; el Delegat del Govern a Galícia, José Manuel Miñones; el Conselleiro d’Educació, Universitat i Formació Professional de la Xunta de Galicia, Román Rodriguez; la Presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva; i l’Alcalde de Tui, Enrique Cabaleiro, entre d’altres autoritats destacades, així com Francisco Belil, President de la Fundació Princesa de Girona.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.