Agbar participa a la presentació de la Guia de Millors Pràctiques per a Plans d’Acció Climàtica Empresarials del Grupo Espanyol de Creixement Verd a la COP26

En el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), que es celebra a Glasgow, Agbar ha participat a l’acte de presentació de la Guia de Millors Pràctiques per a Plans d’Acció Climàtica Empresarials, elaborada pel Grup Espanyol per el Creixement Verd (GECV), del qual Agbar forma part.

La guia, titulada “Dotze Claus per Empreses cap a la Descarbonització”, ha estat presentada a la seu central de Scottish Power a Glasgow, coincidint amb la celebració de la COP26. El document posa en valor els elements considerats com bones pràctiques per a que els plans empresarials aspirin a aconseguir economies neutrals en emisions de Gasos d’Efecte Hivernacle cap el 2050, i mostra com el model de negoci de les empresis i institucions financeres serà compatible amb una economia neutra.

Entre les bones pràctiques, es destaca la maximització de la seguretat per als inversors, el desenvolupament de fulls de ruta de descarbonització d’acord amb la realitat de cada sector, la importància de crear conjuntament i de manera transparent amb tots els grups d’interès els plans d’acció climàtica o l’alineament amb l’Acord de París establert a la COP21, entre d’altres.

El document, amb l’impuls de Climate Strategy & Partners, ha estat elaborat durant els últims mesos gràcies a la col•laboració de les desenes d’empreses associades a GECV i dels seus professionals, concretament, de les que formen part del subgrup de política climàtica.

GECV és una associació creada per a fomentar la col•laboració público-privada i avançar conjuntament en els reptes ambientals. A través d’aquesta plataforma es fomenta la participació de les empreses als debats més rellevants en la matèria, a nivell nacional i internacional, es comparteix informació i identifiquen oportunitats per a l’empresa espanyola.