Agbar participa en el Congrés “Young Water Professionals” a València

Al llarg de quatre dies, hi ha hagut el Congrés “Young Water Professionals” (YWP) Spain 2022, una cita imprescindible per al talent jove de l’àmbit de l’aigua, patrocinat per Hidraqua, part d’Agbar, i en el qual el grup ha participat en diferents activitats.

El Congrés YWP, a València, ha estat organitzat pel Spanish Chapter de Young Water Professionals, conjuntament amb l’Associació Espanyola d’Abastiment d’Aigua i Sanejament (AEAS), l’Associació Internacional de l’Aigua (IWA), les principals empreses del sector de l’aigua -entre elles el grup Agbar- i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, espai on s’ha produït l’esdeveniment.

Aquest any, el retrobament ha rebut una gran acollida, amb rècord d’inscrits de talent professional jove especialitzat en l’aigua. Ha comptat amb un programa que, durant els quatre dies del Congrés, ha englobat diferents àrees del sector hídric com el tractament de l’aigua, la governança hídrica, el canvi climàtic o les noves tecnologies disponibles.

D’entre les diverses activitats, Agbar ha participat en el taller “L’aigua i el repte del canvi”, de la mà de l’Escola de l’Aigua. Un taller basat en l’adaptació al joc “Climate Collage”, dissenyat per Cédric Rigenbach, a partir dels informes del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC). Es tracta d’una activitat lúdica i senzilla de conscienciació ambiental en la qual, mitjançant el coneixement col·lectiu i les dades mediambientals, els participants han construït un mapa de relacions causa-efecte del canvi climàtic.

Alejandro Garcia, responsable de Projectes d’Innovació al grup, ha fet una ponència en la qual ha presentat Dinapsis, la xarxa de hubs de transformació digital per la gestió de l’aigua, la salut ambiental i la transició ecològica dels territoris. Aquesta promou el desenvolupament de les ciutats intel·ligents -o smart cities-, resilients i verdes, oferint col·laboració i solucions innovadores a les administracions, les indústries i la ciutadania per seguir el full de ruta que marca l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. El seu objectiu és millorar l’entorn de les ciutats, des d’una perspectiva d’innovació oberta, fomentant la col·laboració entre entitats, empreses i startups per tal de buscar solucions digitals d’avantguarda als reptes urbans del segle XXI.

D’altra banda, Andrea Paindelli, Project Engineer, ha exposat les línies d’actuació del projecte CRISI-ADAPT II, la finalitat del qual és proveir informació de riscos relacionats amb el clima per millorar la planificació i operació de les infraestructures hídriques, subministrament i infraestructures energètiques en l’adaptació al canvi climàtic.

Finalment, també s’ha presentat el pòster sobre el Districte Canvi Climàtic, una iniciativa duta a terme pel grup Agbar i Gellify, experta en la connexió entre grans corporacions i startups, i impulsada per la Generalitat Valenciana. És un projecte que té l’objectiu de crear un espai d’integració per grans corporacions i administracions en cerca de solucions pràctiques a problemes reals. A més, pretén generar projectes que contribueixin a la sostenibilitat ambiental i a reduir l’impacte del canvi climàtic.

Young Water Professionals (YWP) Spain és la branca espanyola de joves professionals de l’aigua de l’IWA, promoguda i recolzada per l’AEAS, membre i representant espanyol de l’IWA, amb el propòsit de contribuir al present i futur del sector de l’aigua a Espanya, a través del desenvolupament professional, reconeixement i visibilitat dels joves professionals del sector de l’aigua.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.