La Universitat Pompeu Fabra i Agbar creen una càtedra sobre comunicació institucional i desenvolupament sostenible

La UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM), l’escola de management de la Universitat Pompeu Fabra, i Agbar signen un acord per a la creació de la Càtedra Agbar de Comunicació Institucional dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que neix de la voluntat de promoure l’estudi i el coneixement sobre el futur de l’Agenda 2030 i el camp de la sostenibilitat.

En l’acte de presentació de la càtedra, celebrat avui, el president d’Agbar, Àngel Simon, ha posat en valor la importància dels ODS: “En el context d’una realitat cada vegada més globalitzada, els Objectius de Desenvolupament Sostenible ens doten d’un marc comú per avaluar el progrés en els reptes que afrontem com a societat, en els que cal la col·laboració de totes les parts: l’administració, les empreses privades i la ciutadania en general, i on el sector acadèmic juga un paper fonamental”. “La cooperació és imprescindible per avançar: les empreses necessiten del coneixement de les universitats i les universitats necessiten del saber fer de les empreses”, ha afegit Àngel Simon.

Aquesta càtedra, que dirigirà el professor i periodista Toni Aira i que coordinarà l’investigador Daniel Rajmil, cerca apropar els principals debats i reptes al voltant de l’agenda de les Nacions Unides i com això afecta la perspectiva d’un creixement i un desenvolupament sostenibles des de l’àmbit de la comunicació institucional i política. Així mateix, promourà una recerca aplicada a aquesta temàtica amb impacte i indicadors d’avaluació de polítiques i experiències internacionals en el món de la comunicació institucional.

La nova càtedra s’ha presentat avui en un acte amb la participació d’Àngel Simon, president d’Agbar; Toni Aira, director de la càtedra, i Daniel Rajmil, investigador que coordinarà la càtedra; així com de José M. Martínez-Sierra, director general de la UPF Barcelona School of Management, i Oriol Amat, rector de la UPF, entre altres representants del món acadèmic.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.