Àngel Simon participa en el fòrum econòmic Wake Up Spain, i posa en valor solucions clau de futur, com la reutilització, davant l’escassetat hídrica

Amb motiu de la tercera edició del fòrum econòmic Wake Up Spain, organitzat per El Español, Invertia i D+I (Disruptores e Innovadores) sota el lema “Impulsar el canvi en moments d’incertesa”, Àngel Simon, president d’Agbar, ha participat avui en una intervenció centrada en l’estratègia de sostenibilitat del Grup en la gestió dels recursos naturals, en el context actual d’augment de l’escassetat hídrica.

Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu sènior de Veolia per a Ibèria i Amèrica Llatina, ha començat la seva intervenció amb unes paraules sobre el procés d’integració recent a Veolia. Així, Agbar, com a hub de coneixement de l’aigua, reforça l’activitat de Veolia en aquest eix, que també actua en els àmbits de residus i energia. Amb aquestes solucions, Veolia reforça el seu paper clau en la transformació ecològica dels territoris i impulsa l’economia circular, la innovació i les aliances a les ciutats, les indústries i l’agricultura. “Som un referent pel que fa a la descarbonització dels territoris, i fomentem el desenvolupament sostenible allò on som”, ha assenyalat Àngel Simon.

Tot seguit, el president d’Agbar ha abordat els reptes principals del sector de l’aigua, entre ells l’emergència climàtica que afecta cada vegada més els recursos hídrics. Espanya és un dels països de la Unió Europea més afectat, que pateix episodis d’escassetat hídrica cada cop més llargs i freqüents al territori, com per exemple a Catalunya, on s’ha declarat l’estat d’excepcionalitat per sequera en algunes zones. Per això, el president d’Agbar ha afirmat que “urgeix actuar de manera decidida i col·laborativa, cadascun des del seu àmbit, per avançar en la gestió sostenible dels recursos hídrics, amb l’objectiu de garantir la disponibilitat d’aigua en el futur”. Per aquest motiu, és important comptar amb una governança sòlida per afrontar aquests reptes.

Per pal·liar aquesta situació, Àngel Simon ha exposat les actuacions del Grup en matèria d’adaptació al canvi climàtic, i ha destacat com a solució clau de futur la regeneració i la reutilització de les aigües residuals. Així, en donar una vida nova a l’aigua, per a nous usos com regar zones verdes i camps agrícoles, preservem la disponibilitat d’aigua mitjançant una gestió més sostenible. “A Agbar, tenim el coneixement, la capacitat de gestió i la tecnologia consolidada per ajudar a fer realitat aquesta iniciativa”, ha conclòs.

Finalment, en un context social i polític complex, s’ha abordat el paper fonamental de les empreses a la nostra societat. “Segons la meva opinió, el model d’empresa del segle xxi és una empresa que aporta valor, satisfà una necessitat social i contreu un compromís ferm amb els grups d’interès”, ha afirmat Àngel Simon, que també ha destacat la necessitat, per a cada organització, de tenir un propòsit per crear valor compartit amb totes les parts implicades.

Aquesta intervenció ha estat en format entrevista, realitzada per Laura Ojea, periodista d’El Español. Durant quatre dies, a través de ponències, diàlegs i taules rodones sobre temes com l’economia, l’energia o l’educació, entre altres qüestions, el fòrum Wake up Spain se centra en l’impuls del canvi en moments d’incertesa. L’esdeveniment, que està retransmès en directe per El Español, compta amb la participació de membres del Govern, agents socials, presidents autonòmics, alcaldes, grans empresaris, així com líders nacionals i internacionals.

 

Es pot veure la intervenció d’Àngel Simon en l’enllaç següent:

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.