Agbar comparteix a SMAGUA 2021 algunes de les seves solucions per a assolir un ús més responsable i sostenible de l’aigua

Agbar ha estat present a SMAGUA 2021, el saló internacional de l’aigua i el reg celebrat a Saragossa. En el transcurs de diverses jornades, els seus experts han compartit vàries claus per a seguir aplicant tecnologies i solucions d’avantguarda per a avançar cap a models de gestió de l’aigua més eficients, respectuosos i sostenibles.

En el marc de l’esdeveniment, la primera participació d’Agbar ha tingut lloc a la jornada “Nova directiva europea de l‘aigua potable: Com garantir la qualitat de l’aigua”, organitzada per Tecnoaqua, centrada en la nova directiva europea sobre aigües de consum humà, que actualitza alguns dels criteris de qualitat de l’aigua potable.

Luís Navarro, cap de Projecto del Departament  d’Obres Hidràuliques a Aquatec, part del grup Agbar, ha participat a la següent sessió amb presència d’Agbar, titulada “Monitorització i digitalització de la xarxa de distribució: qualitat de l’aigua”, amb Rubén García, enginyer de Ventes de Microcom Sistemas Modulares. En ella, Luís Navarro ha comentat la necessitat de protegir els nostres recursos hídrics a través de la digitalització, garantint la seva qualitat i evitant el malbaratament de tant valuós recurs. En aquest sentit, ha compartit els avantatges de la tecnologia ACIS per a la monitorització de clor als cabals d’aigua potable, especialment en cicles d’abastament urbà. “Existeix la necessitat de sensoritzar i controlar en temps real fenòmens de la xarxa de distribució, i per aquest motiu hem d’estar preparats per a gestionar grans quantitats de dades”, ha conclòs.

En aquest context, Jordi Martín Alonso, responsable del Departament de Gestió de Qualitat de l’Aigua d’Aigües de Barcelona, empresa participada pel grup Agbar, ha  intervingut també amb una ponència sobre els nous reptes i oportunitats que planteja aquesta normativa, especialment a les plantes de tractament d’aigües de les empreses gestores.

La següent jornada en la qual ha participat Agbar, organitzada per Retema, ha versat sobre noves solucions digitals per a optimitzar el cicle de l’aigua. Claudio Cosentino, Director de Negoci de Smart & Environmental Solutions d’Agbar, ha exposat alguns dels beneficis clau de la telelectura, i ha comentat el seu rol de palanca fonamental en el procés de transformació digital del cicle integral de l’aigua. “L’anàlisi de dades obtingudes a través de la telelectura i la seva conversió reporten grans beneficis, tant per a la ciutadania i l’administració com per a les empreses gestores i el medi ambient. Parlem d’una major transparència, una major eficiència en l’ús de l’aigua i un accés més senzill i fiable a la informació, entre d’altres”. Cosentino ha assenyalat, a més, la necessitat que el procés de transformació digital vagi acompanyat d’una transformació cultural, per a assolir un desenvolupament més respectuós i sostenible.

A aquesta jornada també ha estat present Aquara, empresa del grup Agbar especialitzada en la gestió del cicle de l’aigua a Aragó, en la qual ha presentat algunes de les seves solucions pioneres orientades a optimitzar el consum de l’aigua i les despeses de gestió als municipis.

SMAGUA és un dels principals aparadors tecnològics a nivell internacional per a solucions innovadores orientades al cicle integral de l’aigua. Professionals i experts del sector es donen cita en aquest punt de trobada de reconegut prestigi, què destaca per la gran qualitat de les seves jornades tècniques i l’eficiència dels productes i solucions presentats.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.