En el marc d’aquest workshop, Lluc Pejó, Director de talent d’Agbar i de l’Escola de l’Aigua , ha assenyalat com un repte la necessitat de definir les competències específiques del sector de l’aigua en el context de la transició verda, i redissenyar les qualificacions d’acord amb les necessitats del mercat. També ha inclòs entre els reptes incrementar el nombre d’estudiants del sistema educatiu que escullen la Formació Professional (FP) amb especial atenció a la incorporació de dones als cicles formatius de l’aigua.
Lluc Pejó ha participat en una taula rodona sobre la situació d’España en la transició verda en la qual també han intervingut el Director General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Àngel Miguel, i el Director del Centre de Referència Nacional d’Energia Elèctrica, Aigua i Gas de Guadalajara, Felipe López Solá.
Per la seva part, Mónica Pérez Clausen, directora acadèmica de l’Escola de l’Aigua i Chief Learning Officer d’Agbar ha destacat l’aposta d’Agbar per la FP Dual, amb més de 450 alumnes inscrits en diversos cicles formatius i més de 20 companyies involucrades, en una mesa dedicada a compartir les millors pràctiques i experiències a nivell europeu en matèria de formació professional del sector de l’aigua.
La trobada, que s’ha pogut seguir presencial i telemàticament, ha estat inaugurada pels impulsors del projecte, Stefan Enica i Daniel Wisniewski, i ha comptat amb la benvinguda per part del President d’EMATSA, Jordi Fortuny, l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i el regidor d’Educació, Treball i Desenvolupament Econòmic del mateix consistori, Manel Castaño.
Green Skills in VET és una iniciativa impulsada per SGI Europe i la Federació Europea d’Empresaris d’Educació (EFEE), dues entitats que han sumat esforços per a posar en comú els continguts del sector educatiu i les necessitats futures de tres serveis públics clau com el transport, l’aigua i l’energia. L’objectiu del projecte és generar sinèrgies que permetin el foment i la formació de mà d’obra qualificada per aquests serveis i per a materialitzar la transició verda. El projecte es realitzarà durant el període 2021-2023 a sis estats membres (Països Baixos, Portugal, Bèlgica, França, Alemanya i Espanya).