Agbar participa en un workshop internacional sobre formació en ‘competències verdes’ en el sector de l’aigua

Agbar ha participat en el primer workshop internacional per a fomentar la formació en tecnologies ‘verdes’ aplicades en el sector de l’aigua que s’ha celebrat a EMATSA (Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona), companyia participada pel grup. El projecte Green Skills in Vocational Education and Training (VET) compta amb el suport de la Comissió Europea i uneix el sector públic i l’educatiu per a fomentar el treball orientat a la transició verda.

En el marc d’aquest workshop, Lluc Pejó, Director de talent d’Agbar i de l’Escola de l’Aigua , ha assenyalat com un repte la necessitat de definir les competències específiques del sector de l’aigua en el context de la transició verda, i redissenyar les qualificacions d’acord amb les necessitats del mercat. També ha inclòs entre els reptes incrementar el nombre d’estudiants del sistema educatiu que escullen la Formació Professional (FP) amb especial atenció a la incorporació de dones als cicles formatius de l’aigua.

Lluc Pejó ha participat en una taula rodona sobre la situació d’España en la transició verda en la qual també han intervingut el Director General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Àngel Miguel, i el Director del Centre de Referència Nacional d’Energia Elèctrica, Aigua i Gas de Guadalajara, Felipe López Solá.

Per la seva part, Mónica Pérez Clausen, directora acadèmica de l’Escola de l’Aigua i Chief Learning Officer d’Agbar ha destacat l’aposta d’Agbar per la FP Dual, amb més de 450 alumnes inscrits en diversos cicles formatius i més de 20 companyies involucrades, en una mesa dedicada a compartir les millors pràctiques i experiències a nivell europeu en matèria de formació professional del sector de l’aigua.

La trobada, que s’ha pogut seguir presencial i telemàticament, ha estat inaugurada pels impulsors del projecte, Stefan Enica i Daniel Wisniewski, i ha comptat amb la benvinguda per part del President d’EMATSA, Jordi Fortuny, l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i el regidor d’Educació, Treball i Desenvolupament Econòmic del mateix consistori, Manel Castaño.

Green Skills in VET és una iniciativa impulsada per SGI Europe i la Federació Europea d’Empresaris d’Educació (EFEE), dues entitats que han sumat esforços per a posar en comú els continguts del sector educatiu i les necessitats futures de tres serveis públics clau com el transport, l’aigua i l’energia. L’objectiu del projecte és generar sinèrgies que permetin el foment i la formació de mà d’obra qualificada per aquests serveis i per a materialitzar la transició verda. El projecte es realitzarà durant el període 2021-2023 a sis estats membres (Països Baixos, Portugal, Bèlgica, França, Alemanya i Espanya).

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.