Agbar destaca el paper de la col·laboració en la transició cap a models responsables i saludables al Forbes Sustainability Summit

Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, ha participat a la trobada Forbes Sustainability Summit 2021, celebrada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, un fòrum en el que diverses empreses i organitzacions han compartit reptes i oportunitats per a avançar cap a un model de creixement responsable.

Narciso Berberana ha començat la seva intervenció a la mesa titulada “Com seran els projectes transformadors de les ciutats?” assenyalant la importància de la cooperació entre tots els sectors implicats en aquest procés de transformació, destacant la necessitat d’escoltar i reflexionar de forma conjunta per a poder aportar idees i solucions entre tots i per a tots. “Els qui fa temps que defensem la necessitat d’una transformació vivim aquests moments amb passió. Es difícil parlar de transformació sense aportar passió personal en aquest sentit”, ha afegit.

Durant la intervenció, Narciso Berberana ha destacat que, tot i que els reptes que enfronten les grans ciutats són molts, ja existeixen solucions per a abordar-los. “En el context actual, tot i que algunes informacions puguin fer-nos pensar el contrari, hem de ser optimistes: per a tots els grans reptes que planteja aquesta transformació, tenim soluciones que podem aportar”, ha afirmat.

Segons ha assenyalat el Chief Strategist Officer d’Agbar, aquestes solucions han de ser basades en la naturalesa: “Hem de buscar les solucions en la pròpia naturalesa, com les nature-based solutions, per a la naturalització d’infraestructures o la regeneració d’aigua que impulsem des d’Agbar”, i també han de ser escalables, és a dir, aptes per a petites ciutats i també per a grans conurbacions urbanes.

A la taula rodona, Narciso Berberana ha afirmat que la transició s’ha d’entendre com un procés de canvi que no deixi ningú enrere, i ha destacat la taxonomia de la Unió Europea com un element clau per a determinar com els projectes contribueixen a fer realitat aquesta transició.

En aquest entorn, Narciso Berberana ha volgut destacar el model de biofactoria d’Agbar com exemple de solució basada en la naturalesa i la col·laboració: “Gràcies al model de biofactoria som capaços de generar una gran quantitat d’energia, valoritzar els residus i regenerar el 100% de l’aigua i dels ecosistemes naturals”. “Aquesta solució és un exemple clau d’escalabilitat: resulta una implantació d’èxit a vàries ciutats de qualsevol tamany, des de Granada a Santiago de Chile. Però també s’aplicarà al parc agroindustrial d’Ametller, demostrant que podem integrar les solucions basades en la naturalesa per a la industria i la ciutadania.”

A la taula de debat, moderada por Pau Solanilla, Comissionat de Promoció Econòmica de la Ciutat de Barcelona, també hi han participat Joan Herrera, Director de l’Àrea d’Acció Ambiental i Energia de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat; Marilyne Mesiano, Directora General d’URW a España; i Yolanda Erburu, Directora de Comunicació de Sanitas.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.