Agbar reforça les seves polítiques d’inclusió de les persones amb discapacitat i renova el seu segell Bequal Plus

Agbar, referent en la gestión de l’aigua i del medi ambient, ha renovat el seu segell Bequal Plus, com reconeixement al seu ferm compromís amb les persones amb discapacitat. Aquesta distinció reconeix la inclusió i implicació de les empreses en aquesta causa segons diversos criteris.

L’entrega s’ha celebrat a les oficines d’Agbar a Madrid i Dulcinea Meijide, directora d’Equitat d’Agbar, ha estat l’encarregada de recollir el segell Bequal Plus de mans de José Luis Martínez Donoso, vicepresident executiu de la Fundació Bequal i director general de Fundació ONCE. L’acte ha comptat també amb la presència de Jose Antonio Martín Rodriguez, director gerent de Fundació Bequal; Azucena García Calvo, directora desenvolupament corporatiu Fundación Bequal; i Imma Morón, responsable de Cultura d’Equitat d’Agbar.

Durant l’acte, José Luis Martínez Donoso ha destacat: “L’obtenció d’aquest certificat consolida la tasca d’Agbar en matèria d’inclusió i el compromís demostrat, acreditat i certificat en la inclusió de les persones amb discapacitat a totes les àrees de la companyia, no només a la part d’ocupació i accessibilitat, sinó també a l’atenció al client i comunicació. També voldria destacar la seva col·laboració amb la Càtedra Institucional “Aigües d’Alacant d’Inclusió Social” com una pràctica inclusiva vers les persones amb discapacitat

Dulcinea Meijide, ha declarat: “La salut del planeta es troba estretament vinculada a la salut de les persones. Les companyies hem de plantejar la nostra estratègia empresarial prestant molta atenció a la nostra relació amb el medi ambient i amb l’entorn social, liderant  accions que ens permetin avançar cap a una societat justa i equitativa, que fomentin el desenvolupament de la comunitat, centrant l’atenció sobre aquells col·lectius més vulnerables per tal de contribuir a la seva inclusió social”.

A l’actualitat, 42 empreses del grup Agbar disposen del segell Bequal Plus.

El certificat Bequal

El certificat Bequal és una fórmula d’avaluació per part d’un tercer que determina el grau de compromís en matèria de Responsabilitat Social Corporativa amb relació a les persones amb discapacitat a les diverses àrees de la companyia.

A més de demostrar el compliment normatiu en matèria de discapacitat, fundamentalment ocupació i accessibilitat, les organitzacions que obtenen el Certificat Bequal demostren el seu compromís i contribució amb el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment l’ODS 8 sobre treball digne i l’ODS 10 sobre reducció de les desigualtats, entre d’altres.

La Fundació Bequal, entitat que gestiona la concessió de la certificació, és el resultat del treball realitzat des de l’any 2012 sobre la concepció d’un model sistematitzat d’indicadors certificable que reuneix tot el patrimoni i experiència de les seves entitats fundadores: el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), la Fundació ONCE, FEACEM i la Fundació Seeliger i Conde.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.