Agbar, distingida pel seu compromís amb la igualtat de gènere per ESADE Alumni

En la celebració de la primera edició dels Women Forward Awards, organitzats pel Club Women Empowerment ESADE Alumni per premiar les persones i organitzacions que contribueixen de manera significativa a la paritat de gènere en l’àmbit de l’empresa, Agbar ha estat guardonada en la categoria “Contribució empresarial a la paritat de gènere”, guardó en què es destaquen el compromís i les actuacions del grup en matèria d’igualtat de gènere.

Durant l’esdeveniment, Agbar ha estat reconeguda en la categoria “Contribució empresarial a la paritat de gènere”, que té com a objectiu reconèixer les empreses i organitzacions que hagin demostrat en els darrers anys un compromís amb la presència de dones en els òrgans de govern i la diversitat de gènere en tots els àmbits de l’empresa. Així, el jurat ha destacat “la ferma determinació del seu president, Àngel Simon, i de l’equip directiu, per establir una cultura que promogui la diversitat i la inclusió”, fet que ha portat Agbar a ser reconeguda com una de les primeres empreses a posar en marxa plans d’igualtat que han aconseguit, com a resultat, una presència majoritària de dones en el consell d’administració, així com l’accés de dones a llocs de rellevància i presència continuada en el debat social sobre paritat de gènere, entre d’altres. 

El premi ha estat recollit per Marta Colet, directora de Transformació, Organització, Control i Persones d’Agbar, que ha destacat que “els principis d’equitat i igualtat constitueixen un eix fonamental en la política i la presa de decisions del nostre grup amb l’objectiu d’erradicar qualsevol mena de discriminació i assolir la plena igualtat d’oportunitats en el si de la nostra organització”.

Entre les diverses iniciatives promogudes per Agbar per fomentar la igualtat de gènere destaca el programa formatiu Bootcamp impulsa, orientat al lideratge femení, que vol impulsar les carreres professionals de dones amb alt potencial, aportant-los les eines necessàries per aconseguir-ho i visibilitzant la seva trajectòria.

D’altra banda, gràcies a la presència i la proximitat als territoris de les empreses del grup, Agbar compta amb un total de 54 plans d’igualtat adequats a la nova llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació en l’àmbit laboral. A més, el grup ha rebut 6 distintius “Igualtat a l’empresa”, atorgats pel Ministeri d’Igualtat a aquelles entitats que destaquen en l’aplicació de polítiques d’igualtat de tracte i d’oportunitats amb les treballadores i els treballadors.

La primera edició dels Women Forward Awards s’ha dut a terme en el marc de la cerimònia anual del Club Women Empowerment ESADE Alumni, que ha tingut lloc al CaixaForum a Barcelona i durant la qual s’ha celebrat el compromís de tota la comunitat involucrada en la consecució de l’equitat de gènere en les organitzacions i en la societat en general. 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.