Agbar presenta en el Smart City Expo World Congress 2023 solucions per a ciutats més intel·ligents i sostenibles

Del 7 al 9 de novembre, Agbar, part del grup Veolia, ha participat al Smart City Expo World Congress, el punt de trobada internacional de referència en matèria d’innovació per a l’evolució de les ciutats cap a models intel·ligents, sostenibles i saludables. Al llarg de tot el congrés, el més gran fins a la data, amb més de 25.000 assistents i més de 140 països representats, la companyia, present al estand del grup Veolia, ha compartit algunes de les seves solucions en l’àmbit de l’aigua i de la preservació del medi ambient orientades a aconseguir aquests nous entorns urbans, mitjançant el desenvolupament de tecnologies de vanguardia i amb la col·laboració amb administracions i entitats.

En el context del congrés, Manuel Cermerón, director general d’Agbar, ha participat en una taula rodona, a l’auditori principal, titulada: “From climate goals to action: Cities taking charge” (Dels objectius climàtics a l’acció: Ciutats prenent la iniciativa). Al llarg d’aquesta sessió, s’ha parlat del paper fonamental que tenen les ciutats davant del canvi climàtic i en la preservació dels recursos naturals per al futur. En concret, s’ha destacat la rellevància de l’aigua, i en aquest sentit, Manuel Cermerón ha comentat: “És necessari continuar impulsant la tecnologia i la innovació per desenvolupar solucions per garantir la disponibilitat d’aigua en un context de sequera com el que estem vivint. En aquest sentit, estem apostant per la reutilització de l’aigua per donar-li nous usos abans de tornar-la al medi”. Així mateix, Manuel Cermerón ha posat en valor la importància de les aliances i de la col·laboració públic-privada per fer realitat l’aplicació d’aquestes solucions.

Així mateix, en el programa oficial d’aquesta edició del Smart City Expo World Congress han participat també responsables del grup Veolia a nivell mundial.

Durant els tres dies que ha durat l’encontre, diversos experts del grup han presentat les solucions desenvolupades amb la finalitat d’impulsar nous models urbans més sostenibles, digitals, resilients i saludables. Així, s’han abordat temàtiques com el turisme sostenible, la millora de la qualitat de l’aire i la mobilitat, la descarbonització i l’impuls a les energies renovables com la fotovoltaica, la millora de l’experiència del client a través d’entorns digitals, o el desenvolupament de solucions basades en la natura.

Algunes de les iniciatives concretes que s’han compartit a l’estand són el projecte RESSONA, que pretén optimitzar la gestió de les xarxes d’abastiment i sanejament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través d’una extensa xarxa de sensors i monitorització; el projecte de desenvolupament d’oficina virtual d’atenció al client, a través del metavers; o els beneficis ambientals, socials i econòmics que aporten les solucions basades en la natura, alhora que contribueixen a fomentar la resiliència dels entorns, amb diversos exemples d’aplicacions en el territori, entre moltes altres presentacions destacades per impulsar la transformació ecològica presentades en el Congrés.

L’estand del grup va rebre la visita de la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez; de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, i Ester Capella, Consellera de Territori, de la Generalitat de Catalunya; entre altres autoritats destacades.

SCEWC és l’esdeveniment de referència internacional per impulsar la creació de nous entorns urbans més sostenibles i intel·ligents. En l’edició d’enguany, sota el lema “Welcome to the new urban era” (Benvinguts a la nova era urbana), centenars de representants de governs nacionals i locals, institucions i corporacions s’han reunit per intercanviar idees, propostes, reptes i casos d’èxit per a un nou futur per a les nostres ciutats a nivell global.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.