Agbar rep el Premi Aliança per a l’FP Dual per la seva contribució a l’ocupabilitat dels joves en el sector de l’aigua

Avui s’ha celebrat la setena edició del Premi Aliança per a l’FP Dual, organitzat per la Fundació Bertelsmann, juntament amb la Fundació CEOE, a la seu de la CEOE a Madrid. Agbar ha estat guardonada en la categoria Gran Empresa per l’aposta del Grup per aquesta modalitat formativa, que contribueix a una ocupació de qualitat per als joves en el sector de l’aigua. El premi l’ha recollit Toni Bru, director de Persones i Organització d’Agbar.

El Premi Aliança per a l’FP Dual reconeix la trajectòria d’Agbar amb relació a la promoció del desenvolupament d’aquesta modalitat formativa a Espanya, en col·laboració amb les administracions públiques i els centres educatius de diferents comunitats autònomes (Catalunya, Galícia, Canàries, Madrid, Múrcia, Andalusia i la Comunitat Valenciana).

Aquest premi reconeix “l’aposta decidida d’Agbar per l’FP dual, que ha estat impulsada de manera pertinaç i sostinguda al llarg del temps, fins a desplegar-se en els diferents territoris on som presents, com a part del nostre compromís amb el talent i l’ocupació de qualitat”, ha destacat Toni Bru, director de Persones i Organització d’Agbar, que ha recollit el premi de la mà d’Antonio Garamendi, president de la CEOE, entitat amfitriona de la gala. 

Amb l’FP dual, l’empresa s’implica en l’organització de la formació més enllà de les pràctiques tradicionals, amb la impartició de continguts amb valor curricular al lloc de treball. Així, Agbar ha impulsat el disseny de cicles formatius específics del sector, com ara el cicle formatiu de grau mitjà en Xarxes i Estacions d’Aigua i el cicle formatiu de grau superior en Gestió d’Aigua, a diferents instituts amb la col·laboració de les operadores del Grup a Espanya i sota la coordinació i el suport educatiu de l’Escola de l’Aigua.

El desplegament de l’FP dual, que consisteix en una modalitat de formació professional que té lloc en el centre educatiu i l’empresa alternativament, s’emmarca en un model integral de qualificació professional promogut per Agbar que inclou la formació contínua a l’empresa, l’acreditació de competències professionals i la incorporació de talent jove qualificat al sector.

Aquest model ha permès, per exemple, reforçar una visió innovadora al voltant de l’aprenentatge digital de qualitat, i oferir cursos específics dels diferents processos del cicle integral de l’aigua i stages formatius específics per a docents de l’FP dual. A més, s’ha capacitat els tutors d’empresa mitjançant tallers en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann, professionals experts s’han posat a disposició dels centres perquè exerceixin com a docents, i s’han organitzat visites tècniques a diverses instal·lacions del cicle integral de l’aigua del Grup.  

“Aquest reconeixement és sobretot una palanca per reforçar la nostra estratègia integrada de qualificació professional, que té en la formació dual la base per a l’atracció i l’aprenentatge del talent jove en l’àmbit operacional”, ha afegit Toni Bru.

El Premi Aliança per a l’FP Dual va ser creat el 2017 per la Fundació Bertelsmann per reconèixer i premiar els millors projectes que reflecteixen i promouen el compromís amb l’FP dual a Espanya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar el teixit empresarial, els centres educatius, les organitzacions i la societat sobre la necessitat d’impulsar una formació professional dual de qualitat a Espanya, que contribueix a reduir la desocupació juvenil, millorar la competitivitat de les empreses i acostar el món empresarial i el món educatiu.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.