Agbar participa a la EU Industry Week a la jornada sobre Bioeconomia Circular

En el marc de la Setmana Europea de la Indústria 2021, Foment del Treball, en col·laboració amb l’Institut Agrícola, ha organitzat una jornada sobre la importància de l’economia circular a la industria agroalimentària i els seus objectius per els pròxims 10 anys. Narcís Berberana, Global Strategist Officer d’Agbar i president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball, ha participat a l’acte amb representants de la indústria agroalimentària, comunitats de regants, indústria logística, entitats financeres i institucions europees.

Durant la sessió del primer dia, s’ha debatut sobre el Pla d’Acció d’Economia Circular de la Comissió Europea i les seves conseqüències sobre els sectors productius, així com el paper de la Política Agrícola Comuna (PAC).

Avui, segon i últim dia de la jornada, l’acte s’ha centrat en les prioritats de la política europea a través del Pacte Verd Europeu (Green Deal) i la seva aplicació pràctica per a avançar en la transició cap a una Europa Net Zero d’emissions i residus.

Durant la seva intervenció, Narcís Berberana ha destacat la gestió eficient dels recursos com a factor clau de la bio-economia circular – tant els recursos naturals como els mal considerats com residus -. Segons ha afirmat el Global Strategist Officer d’Agbar, “tornar al cicle natural, amb la visió dels residus com a primeres matèries, com a fonts d’energia, com a element per a la regeneració d’ecosistemes i biodiversitat o de base per a la fertirrigació: aquesta és la veritable economia circular”. Després d’haver esmenat els principals riscos al sector agroalimentari −entre ells, les afectacions del canvi climàtic sobre els cultius, la variabilitat sobre la disponibilitat hídrica, la pèrdua de biodiversitat, l’increment de la població urbana, la viabilitat econòmica de la gestió dels aliments per l’increment dels costos d’insums o la preocupació dels agricultors davant la pèrdua de relleu generacional−, Narcís Berberana ha detallat les oportunitats què comporta per a Agbar l’economia circular. “Des d’Agbar acompanyem a la indústria agroalimentària i als agricultors mitjançant solucions innovadores amb l’objectiu d’incrementar l’eficiència, sostenibilitat i rendibilitat de la producció i gestió dels recursos, assegurant la rendibilitat econòmica i millorant la qualitat de productes i serveis; sense impacte ambiental, amb aposta tecnològica disruptiva i generació d’ocupació de qualitat”, ha conclòs.

La jornada, emesa en directe via streaming, ha comptat amb la participació de Josep Sànchez Llibre, president de Foment del Treball; Baldiri Ros, president de l’Institut Agrícola, vicepresident de Foment i president de la Comissió d’Agricultura de Foment; així com de diversos representants del sector agrícola i agroalimentari, de l’energia, de la logística i distribució, així com d’institucions europees.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.