Agbar, guardonada als Premis de La Razón pel seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació a la gestió de l’aigua

Avui s’ha celebrat la tercera edició dels Premis Sostenibilitat i Medi Ambient organitzats per La Razón. Entre les 10 categories recongudes, Agbar ha estat guardonada amb el premi “Solucions i innovació al cicle de l’aigua”, amb especial èmfasi en la reutilització de l’aigua.

Durant l’esdeveniment d’entrega dels guardons, celebrat a la seu del diari a Madrid, Federico Ramos, director d’Agbar a Madrid, part de Veolia, ha estat qui ha recollit el premi, entregat per Carlos Novillo, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Interior de la Comunitat de Madrid i Sergio Alonso, director adjunt de La Razón. L’acte ha comptat també amb la participació de Francisco Marhuenda, director de La Razón.

Al seu discurs d’agraïment, Federico Ramos ha destacat el paper fonamental de l’aigua en el progrés de la nostra societat, insistint vers la importància de cuidar dels nostres recursos hídrics donat que el canvi climàtic amenaça directament la seva qualitat i disponibilitat, especialment al nostre país. Així, Agbar, com a “hub de coneixement de l’aigua”, part de Veolia, parteix de la base de la innovació permanent, la digitalització i l’impuls de les aliances per al desenvolupament de solucions de mitigació i adaptació al canvi climàtic, impulsant un model de ciutat més sostenible, resilient i intel·ligent. 

Així mateix, davant l’actual context de creixent escassetat hídrica, la companyia aposta per la regeneració i reutilització de l’aigua, donant una nova vida a les aigües residuals per a nous usos per a les ciutats, les indústries i l’agricultura (com el reg de zones verdes i de camps agrícoles, la neteja de carrers, etc). Un exemple d’iniciativa, entre un mix de diverses solucions, que contribuirà a garantir l’accés a l’aigua de les generacions presents i futures.

En aquest sentit, des d’Agbar es posa en valor que aquest premi no només reconeix els esforços i èxits de tots els seus professionals en matèria de preservació del medi ambient i dels recursos naturals: també anima a la companyia a seguir avançant en el seu compromís vers la transformació ecològica.

Per tercer any consecutiu, aquests guardons volen reconèixer aquelles empreses, professionals i organitzacions que comparteixen els valors del desenvolupament sostenible i iniciatives que fomentin la transició ecològica sostenible. 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.