Agbar i la Fundació Aquae col·laboren un any més amb les beques ‘Oportunitat al Talent’ de la Fundació ONCE.

En el marc de la desena edició del programa ‘Oportunitat al Talent’ de la Fundació ONCE per al curs 2023/2024, un total de 85 estudiants amb discapacitat que es formen tant a Espanya com a l’estranger han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses. Agbar, juntament amb la Fundació Aquae, cofinança dues d’elles.

L’acte d’entrega de les beques ‘Oportunitat al Talent’, que en les seves deu edicions han beneficiat un total de 822 universitaris amb discapacitat, va tenir lloc a principis d’aquesta setmana a la seu de la Fundació ONCE a Madrid. Per part del grup Agbar, Imma Morón, representant de la Fundació Aquae i responsable d’Equitat d’Agbar, va participar en l’entrega de beques.

El programa ‘Oportunitat al Talent’ de la Fundació ONCE pretén ajudar els joves amb discapacitat a desenvolupar un bon projecte acadèmic, però també atreure el seu talent i aprofitar-lo per a la seva inserció en el món empresarial i facilitar-los així l’accés a llocs de treball tècnics i altament qualificats. En aquesta nova edició destaca el creixement en la demanda de beques per a la mobilitat internacional i la modalitat de beques per a formació professional de grau superior, que es convoquen per segon any, atenent la demanda d’estudiants de Formació Professional i la necessitat de promoure aquests estudis d’alta demanda laboral, especialment en els sectors de l’economia verda i digital.

Concretament, enguany es van lliurar un total de 85 beques. Dels 85 estudiants becats, 31 tenen discapacitat física; 21, visual; 17, múltiple; 12, psicosocial, i 4, auditiu. Pel que fa a les beques finançades per Agbar i la Fundació Aquae, es tracta de dues beques: una per a una persona en màster de Meteorologia i Geofísica i una altra de primer de Biotecnologia, que a més practica esports de competició, hoquei i futbol en cadira de rodes.

L’acte, presentat per Isabel Martínez Lozano, directora de Programmes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de la Fundació ONCE, va comptar amb la participació de José Luis Martínez Donoso, director general de la Fundació ONCE; Pilar Villarino, directora executiva del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI); Maribel Ramírez, coordinadora del Grup de Treball Diversitat i Discapacitat de CRUE-Asumptes estudiantils i vicerectora de la Universitat d’Almeria; Rafael Romanillos, líder del Be Completely You a Fujitsu Espanya, en representació de les empreses col·laboradores, i tres dels becats en aquesta edició: Nuria Rivera, Isabel González-Barba Gómez i Guillem León Vivas.

L’aliança d’Agbar amb la Fundació ONCE s’emmarca en l’estratègia d’acció social del grup, en l’àmbit relatiu al desenvolupament d’oportunitats educatives, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, especialment l’objectiu nº4 per a l’estímul d’una educació inclusiva, equitativa i de qualitat per a totes les persones.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.