Agbar destaca la necessitat de cooperació entre tots els sectors per a enfrontar els reptes globals al Congrés BNEW

Aquesta setmana es celebra a Barcelona el Congrés BNEW (Barcelona New Economy Week), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i impulsat per Agbar. En el marc d’aquest congrés, Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, ha participat a la taula rodona “Corporates & Sustainability” sobre l’aportació de les empreses a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

En aquest context, Narciso Berberana ha afirmat que és imprescindible la cooperació entre tots els sectors per a enfrontar uns reptes globals profundament entrelligats i ha emfatitzat el paper destacat del sector de l’aigua: “Des del sector de l’aigua i dels serveis ambientals vivim aquests reptes com una enorme oportunitat ”, ha afirmat.

En quant a la necessitat d’invertir per a donar resposta als reptes actuals, Narciso Berberana ha posat en valor la rendibilitat de les inversions a nivell econòmic, social i ambiental, i ha afirmat que les institucions bancàries i els fons d’inversió aposten per les inversions en iniciatives alineades amb la transició ecològica i social, posant com exemple l’interès pels bons verds, com els que va emetre Aguas Andinas, empresa del grup Agbar que opera a Xile.

 

 

Narciso Berberana ha posat en valor els indicadors ESG -Economic, Social, Governance- que es refereixen a factors ambientals, socials i de govern corporatiu i que es tenen en compte de manera creixent a l’hora d’invertir en una empresa. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista sobre una possible “simbiosi” entre el món financer i les necessitats globals ambientals i socials.

Per últim, en relació a la acceleració de la transició degut a la pandèmia, Narciso Berberana ha destacat la importància de la digitalització i de la capacitat de gestionar i interpretar dades per a seguir avançant en una transició justa i ecològica, al servei de les persones i del planeta.

A la taula rodona “Corporates & Sustainability” també hi han participat Lourdes de la Sota, directora d’Estratègia Corporativa i Relacions Institucionals de SEAT; Iheb Nafaa, CEO de Servihabitat; i Manel Orihuela Chacón, Managing Director de NACEX. El debat ha estat moderat per Josep Mª. Coll, professor i consultor de Sostenibilitat a EADA.

El Congrés BNEW, que té com objectiu potenciar el paper de Barcelona com agent de la reactivació econòmica, ha inclòs la sostenibilitat com una de les cinc àrees temàtiques transversals del congrés. Les altres quatre són la ciència, la mobilitat, el talent i la ciutat.