Agbar fa valer l’aportació del sector de l’aigua a la gestió de la salut al Congrés BNEW

Aquesta setmana es celebra a Barcelona el Congrés BNEW (Barcelona New Economy Week), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), impulsat per Agbar. En aquest context, Marina Arnaldos, la Directora de Creixement i Solucions de Cetaqua, centre tecnològic del grup Agbar, ha participat a la taula rodona “Buscant solucions per a la nostra salut: un pas més enllà gràcies a la ciència i la tecnologia”.

En aquest sentit, Marina Arnaldos, ha remarcat el compromís i l’aportació a la salut pública demostrada per Agbar durant la pandèmia gràcies al control de la presència del virus a les aigües residuals, en referència a la solució COVID-19 City Sentinel de monitorització del virus a les aigües residuals. “Som l’única utility que podem mesurar dades relacionades amb la salut d’una població”, ha assenyalat.

La responsable de Cetaqua ha indicat que la xarxa de vigilància epidemiològica que s’ha consolidat amb la COVID-19 permet la vigilància d’altres infeccions bacterianes o víriques com la grip, gràcies a la presa de mostres periòdiques, facilitant així anticipar brots. Altres solucions desenvolupades per Agbar permeten des de detectar contaminants emergents com microplàstics i vetllar per la salut ambiental en general a través del control d’abocaments.

Per últim, Marina Arnaldos ha avançat que, més enllà de l’aigua, Agbar i Cetaqua també treballen en solucions per a preservar la qualitat de l’aire i per a potenciar les infraestructures verdes a les ciutats.

 

 

A la taula rodona també hi han participat Pablo Villoslada, director científic d’Accure Therapeutics; María Terrades, CEO del Parc Científic de Barcelona; i Joan Seone, professor investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i director d’Investigació Traslacional del Vall D’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO); i ha estat moderada per Melqui Calzado, secretari general de CataloniaBio & Healthtech. Tots els participants han coincidit en la importància de la col·laboració des de tots els àmbits per a concretar avenços a l’àmbit de la salut.

El Congrés BNEW, que té com objectiu potenciar el paper de Barcelona com agent de la reactivació econòmica basada en la innovació, ha inclòs a la seva segona edició celebrada aquest any la ciència com una de les cinc noves àrees temàtiques de caràcter més transversal que aborda a les seves sessions. Les altres quatre són la mobilitat, la sostenibilitat, el talent i la ciutat.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.