Agbar participa en la celebració del 6è aniversari dels ODS organitzada per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides

Agbar ha participat en l’acte de celebració del 6è aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) organitzat per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, que ha servit per presentar un balanç del grau de compliment dels objectius per part de els diferents sectors empresarials.

El Chief Strategist Officer d’Agbar, Narciso Berberana, ha assenyalat que la clau per a la transformació dels models empresarials és la integració de la sostenibilitat en l’estratègia i una anàlisi “exhaustiva i mesurable” dels riscos operatius, mediambientals, financers i de reputació. Narciso Berberana ha subratllat la necessitat d’assolir aliances per aconseguir els objectius buscats, fent que sigui compatible la competitivitat amb la sostenibilitat i amb l’establiment d’aliances amb tots els grups d’interès.

A la taula rodona també han participat com a ponents el CEO del Grupo Red Elèctrica, Roberto García; el president d’Accenture a Espanya, Portugal i Israel, Domingo Miró, i la presidenta del Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya i CEO d’ARPA Equipos Móviles de Campaña, Clara Arpa. L’acte ha comptat amb la intervenció inicial de la directora de Sostenibilitat de Telefónica, Elena Valderrábano, i també han estat presents el president de la Cámara de Comercio Española, José Luís Bonet; y el presidente de CEPYME, Gerardo Cuerva.

En el curs de la celebració s’ha presentat la publicació anual “ODS Any 6, l’Agenda 2030 des d’un enfocament sectorial”. Segons aquest balanç, el sector que ostenta un major grau d’integració dels ODS en les diferents àrees de l’empresa és el sector d’utilitats i energia, coincidint també amb el que té en un major grau fixats objectius públics i quantificables, amb un 42 % i un 48% de les empreses, respectivament.