Agbar participa en la celebració del 6è aniversari dels ODS organitzada per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides

Agbar ha participat en l’acte de celebració del 6è aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) organitzat per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, que ha servit per presentar un balanç del grau de compliment dels objectius per part de els diferents sectors empresarials.

El Chief Strategist Officer d’Agbar, Narciso Berberana, ha assenyalat que la clau per a la transformació dels models empresarials és la integració de la sostenibilitat en l’estratègia i una anàlisi “exhaustiva i mesurable” dels riscos operatius, mediambientals, financers i de reputació. Narciso Berberana ha subratllat la necessitat d’assolir aliances per aconseguir els objectius buscats, fent que sigui compatible la competitivitat amb la sostenibilitat i amb l’establiment d’aliances amb tots els grups d’interès.

A la taula rodona també han participat com a ponents el CEO del Grupo Red Elèctrica, Roberto García; el president d’Accenture a Espanya, Portugal i Israel, Domingo Miró, i la presidenta del Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya i CEO d’ARPA Equipos Móviles de Campaña, Clara Arpa. L’acte ha comptat amb la intervenció inicial de la directora de Sostenibilitat de Telefónica, Elena Valderrábano, i també han estat presents el president de la Cámara de Comercio Española, José Luís Bonet; y el presidente de CEPYME, Gerardo Cuerva.

En el curs de la celebració s’ha presentat la publicació anual “ODS Any 6, l’Agenda 2030 des d’un enfocament sectorial”. Segons aquest balanç, el sector que ostenta un major grau d’integració dels ODS en les diferents àrees de l’empresa és el sector d’utilitats i energia, coincidint també amb el que té en un major grau fixats objectius públics i quantificables, amb un 42 % i un 48% de les empreses, respectivament.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.