El hub sobre canvi climàtic dinamitzat per Agbar a la Comunitat Valenciana arrenca amb una convocatòria a startups de tot el món

Districte Canvi Climàtic, el hub d’iniciatives tecnològiques i innovadores davant el canvi climàtic dinamitzat per Agbar a la Comunitat Valenciana, ha començat el seu recorregut amb un acte celebrat avui, amb l’obertura d’una convocatòria per a que startups de tot el món puguin sumar-se a aquesta iniciativa d’innovació oberta.

Agbar i la consultora especialitzada en innovació Gellify són les empreses escollides per a liderar aquest hub sobre canvi climàtic que promou Districte Digital, organisme de la Comunitat Valenciana per l’impuls digital i tecnològic a la regió. L’acte d’obertura de la convocatòria a les startups celebrat avui ha comptat amb la participació de Ramon López, responsable d’Innovació Oberta d’Agbar, i responsable del projecte, i de Diego Fernández, CEO de Gellify, que han exposat el funcionament del projecte i les oportunitats que poden generar per a les startups participants, així com a Administracions Públiques i corporacions que puguin beneficiar-se de les solucions que es desenvolupin per a donar resposta a diversos reptes relacionats amb el canvi climàtic.

L’esdeveniment ha comptat també amb una taula rodona sobre canvi climàtic, moderada per Amelia Navarro, Directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d’Agbar a la Comunitat Valenciana, i a la que hi han participat Jorge Olcina, Catedràtic d’Anàlisi Geogràfic Regional a la Universitat d’Alacant; Paula Tuzón, Secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica; i Andrés Pedreño, Catedràtic d’Economia Aplicada a la IEI-Universitat d’Alacant. L’acte ha estat clausurat per Jose María Ángel, Secretari Autonòmic d’Emergències. Tots els participants han coincidit en la urgència de desenvolupar noves solucions per a poder afrontar els efectes del canvi climàtic.

Tal i com es va donar a conèixer el passat mes de juliol, quan es va presentar oficialment el projecte, la iniciativa es desenvoluparà principalment a la seu de Districte Digital a Alacant i a la Comarca de la Vega Baja, i reforça l’estratègia d’Agbar en relació a la recerca, avaluació i implementació de solucions tecnològiques relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic. En aquest context, el projecte es recolzarà també en DINAPSIS, una xarxa impulsada per Agbar de hubs de transformació digital per a la gestió del aigua, la salut ambiental i la transició ecològica del territori”.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.