L’Escola de l’Aigua, premiada als FPCAT 2020 pel seu compromís amb la formació professional

Avui L’Escola de l’Aigua d’Agbar ha estat guardonada a la segona edició dels Premis FPCAT 2020, atorgats per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a les bones pràctiques al camp de la formació professional, a la categoria d’empreses i altres entitats. Manuel Cermerón, CEO d’Agbar, ha rebut el premi, en este acte què ha comptat amb la presència de Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat, i de Chakir El Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de 2012, L’Escola de l’Aigua -institució d’Agbar creada per a compartir i transferir coneixement en matèria d’aigua i medi ambient- promou el desenvolupament de la Formació Professional Dual, un model d’èxit en col·laboració públicoprivada, amb les diverses administracions públiques i els centres educatius, amb l’objectiu de generar ocupació de qualitat i de millorar l’empleabilitat dels joves. Aquest compromís ha convertit Agbar en el referent del sector, formant des de l’inici, a través de L’Escola de l’Aigua, a més de 300 persones a 20 empreses del grup juntament amb centres de Catalunya, Galícia, Madrid, Regió de Múrcia, Andalusia i Canàries.

Manuel Cermerón, CEO d’Agbar, ha destacat el compromís de la companyia amb la formació de qualitat: “L’Escola de l’Aigua és el vehicle que té Agbar per a millorar el coneixement i la tecnificació a l’àmbit de l’aigua i del medi ambient, i la vocació és fer-ho com a plataforma per a tot el sector”, ha afirmat.

A més, ha exposat que ja al 2012 “es va posar en marxa el desenvolupament d’un currículum propi per el sector de l’aigua, que no existia en aquell moment”, i que s’ha fet promovent la FP Dual des de l’inici.

Per últim, el CEO d’Agbar ha volgut agrair “als treballadors del sector de l’aigua el seu compromís per a garantir el subministrament d’aigua durant tota la pandèmia”.

Aquest any, l’acte d’entrega de premis, què s’ha celebrat a l’Institut de l’Escola de Treball de Barcelona i s’ha retransmès en directe pel canal YouTube del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha comptat amb diverses categories: Trajectòries individuals; Centres formatius -categoria a la que han estat premiats dos instituts amb els que col·labora Agbar, l’Escola Municipal de Treball de Granollers i l’Institut Esteve Terrades i Illa de Cornellà de Llobregat-; Empreses i altres entitats -on s’hi inclou el premi a L’Escola de l’Aigua d’Agbar- i el Premi a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.