Agbar contribueix al pla d’acció de Foment del Treball per tal d’aconseguir la neutralitat climàtica

Aquest dimecres, Foment del Treball ha presentat el document “Cap a la neutralitat climàtica. Compromesos amb un desenvolupament sostenible.”, elaborat mitjançant un treball col·laboratiu des de tots els sectors −tant públics com privats− per a aconseguir un model de desenvolupament sostenible que garanteixi el progrés social i econòmic per a la societat i les futures generacions, en línia amb la política verda de la Unió Europea (“Green Deal”). Narciso Berberana, Global Strategist Officer d’Agbar i president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball, ha exposat, amb Marta Angerri, presidenta de la Comissió Agenda 2030 de Foment del Treball, i Virginia Guinda, presidenta de la Comissió Energia, les propostes de l’informe sobre 10 compromisos estratègics.

A la seva intervenció, Narciso Berberana ha presentat aquest document com “un primer pas per a arribar al propòsit d’aconseguir el desenvolupament d’una societat sostenible mitjançant un model equitatiu, inclusiu i respectuós amb el medi ambient i el canvi climàtic”. El Global Strategist Officer d’Agbar i president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball ha detallat les propostes d’accions concretes relacionades amb el compromís #1 “Objectiu neutralitat climàtica 2050” amb la màxima prioritat de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle gràcies, entre d’altres solucions, a tecnologies de captura de CO2; el #2 “Descarbonització de l’economia” mitjançant la implantació d’un model energètic basat en l’ús de fonts renovables i l’aplicació de criteris de circularitat; el #5 sobre “Economia circular” a través de la revalorització dels residus o la reutilització de l’aigua; i el #7 per a preservar la “Biodiversitat i recursos naturals”, com la regeneració dels ecosistemes naturals o l’adopció de pràctiques empresarials que minimitzin l’impacte de les activitats sobre la biodiversitat.

Per últim, ha destacat la necessitat, per part de les empreses, de “complir amb la taxonomia europea”, una nova classificació de les activitats econòmiques que contribueixen als objectius mediambientals de la Unió Europea. “En el camí cap a la descarbonització de l’economia, aquesta eina és crucial per a les organitzacions, i permeten alinear-se amb el Pacte Verd Europeu i ser transparent amb la implementació de les seves iniciatives verdes”, ha conclòs.

L’acte, emès en directe via streaming, ha estat presentat per Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.