La Fundació Agbar promou l’exposició interactiva l’ “Experiment de l’Aigua” a Barcelona

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra anualment el 22 de març, la Fundació Agbar promou l’ “Experiment de l’Aigua”, una exposició interactiva posada en marxa per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Barcelona per recuperar la connexió emocional entre la ciutadania i el món de l’aigua.

“Estem molt contents d’haver contribuït a aquest projecte per a la divulgació sobre l’aigua, que impulsa el coneixement des d’una experiència vital, d’aprenentatge i lúdica” ha afirmat Àngel Simon, president executiu d’Agbar, en la presentació de la iniciativa.

La comitiva ha visitat l’espai “Experiment de l’Aigua” a la plaça Sant Jaume de Barcelona i tot seguit s’ha celebrat l’acte institucional de presentació a l’Auditori de la Generalitat. En aquest acte s’han entregat també els diplomes als guanyadors del concurs de l’ACA a la xarxa social Instagram, on els ciutadans podien aportar les seves mirades de l’aigua amb l’etiqueta #acaWorldWaterDay2017. Enguany s’han presentat més de 800 publicacions, entre fotos, vídeos i dibuixos.

El tancament de l’acte ha estat a càrrec de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, i ha comptat amb la presència de Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibilitat; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; i Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’ “Experiment de l’Aigua” és un projecte que busca un punt de trobada entre la ciència i l’art, per plantejar als participants diferents reflexions sobre l’ús de l’aigua. La Fundació Agbar dóna suport a aquesta iniciativa, que comparteix els valors de fomentar la sensibilització de la societat sobre la sostenibilitat en la gestió de l’aigua a través de la investigació, la innovació i la divulgació del coneixement.

La Fundació Agbar té per objecte promoure i fomentar, sense ànim de lucre, accions sobre desenvolupament sostenible a la protecció del medi ambient, d’igualtat social i de creixement econòmic, mitjançant la recerca, la innovació i la difusió del coneixement.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.