Fundació ONCE, ILUNION i Agbar, junts per la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

Fundació ONCE, ILUNION i Agbar van firmar aquest dimarts un conveni de col·laboració pel qual es comprometen a treballar junts en la millora de l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat i, per tant, de la seva plena inserció a la societat.

L’acord el van rubricar a Madrid Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, i Àngel Simon, president d’Agbar, part del grup Veolia, que ofereix solucions, tecnologies i serveis per àmbits com la gestió de l’aigua, els residus, l’energia i el medi ambient, entre d’altres.

Els signants can coincidir en destacar la importància de que empreses i entitats socials sumin forces per tal de millorar l’ocupació i l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

D’aquesta manera, la principal finalitat del conveni és la de reforçar el marc general de col·laboració entre les tres entitats per tal d’impulsar accions formatives i projectes encaminats a assolir la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa més Discapacitat (RSC+D) i l’Accessibilitat Universal. En aquesta línia, l’acord pretén establir programes de captació, orientació i inserció laboral per a persones amb discapacitat destinats a millorar el seu accés a l’ocupació de qualitat.

Quant a l’accessibilitat universal, el conveni es proposa dissenyar programes de cooperació per a la promoció de l’esmenada accessibilitat i el disseny per a totes les persones, incloent els espais virtuals, als edificis, instal·lacions i serveis, que destaquin en l’accessibilitat tecnològica. En aquest punt, l’acord indica que Fundació ONCE “podrà oferir assessorament puntual a Agbar sobre projectes d’accessibilitat universal”.

Per la seva part, Agbar col·laborarà per a afavorir la realització d’activitats destinades a la consecució de l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones que desenvolupi Fundació ONCE.

Finalment, a l’apartat de Responsabilitat Social, el conveni es concreta en accions relatives a compres socialment responsables. D’aquesta manera, Agbar manifesta “la seva voluntat de promoure, amb caràcter general, la continuïtat de la incorporació de clàusules de contingut social a les contractacions centrals que realitzi i, en particular, de complir amb la normativa vigent”.

Igualment, Agbar explorarà la possibilitat d’adquirir els productes i serveis que precisi per a les seves activitats als Centres Especials d’Ocupació creats a l’entorn d’ILUNION, per a contribuir així “a fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat a través de tercers”.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.