Agbar comparteix al Mobile World Congress 2023 la seva aposta per la innovació i la digitalització

Experts del grup han participat a diverses trobades i taules rodones, on han pogut comentar els reptes i oportunitats que viurà el sector de la innovació i la transformació digital durant els propers mesos

El sector de la innovació ha confluït durant quatre dies a Barcelona, amb ocasió del Mobile World Congress, la trobada de referència del món digital i tecnològic a nivell internacional que ha comptat, un nou any, amb la participació de diversos experts del grup Agbar.

catalina-balseiro-mwc-2023

Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, ha participat a la taula rodona sobre emprenedoria femenina. Amb el títol “Dones emprenedores: reptes al 2023”, es va debatre sobre el paper que exerceix la dona al sector de la innovació i el món empresarial, i es van compartir els principals reptes i èxits que es volen assolir durant aquest any al nostre país. La participació de Balseiro ha versat sobre la necessitat de les grans corporacions d’aplicar nous punts de vista per a innovar i millorar els mecanismes de treball i col·laboració amb els emprenedors, a més de combinar coneixement intern amb coneixement extern.

En el marc del seu compromís amb la innovació, la recerca de talent i la col·laboració amb empresaris i startups, Agbar ha estat present, a més, a l’Open Innovation Challenge organitzat per ACCIÓ -Agencia per a la competitivitat de la Generalitat de Catalunya- al fòrum 4 Years From Now (4YFN), la trobada de referència per a startups tecnològiques del MWC. Al programa “MWC Open Innovation Challenge”, Agbar ha compartit algunes de les iniciatives per a la recerca de solucions i serveis digitals per el medi ambient. En total, s’han produït més d’un centenar de contactes amb diverses startups del sector tecnològic, i amb vàries ja s’han dut a terme reunions per a avaluar una possible incorporació a l’entorn d’innovació del grup.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.