El hub sobre canvi climàtic dinamitzat per Agbar en Comunitat Valenciana celebra un Demo Day per a presentar les solucions seleccionades

Districte Canvi Climàtic és una iniciativa impulsada per Districte Digital, organisme de la Comunitat Valenciana per a l’impuls digital a la regió, i duta a terme per Agbar i la consultora especialitzada en innovació Gellify, amb l’objectiu de crear un ecosistema d’actors innovadors en l’àmbit del medi ambient i el canvi climàtic.

En aquest context, el mes de setembre passat es va llançar una convocatòria a startups de tot el món, perquè es poguessin sumar a aquesta iniciativa d’innovació oberta. Ara s’ha celebrat el Demo Day, en format presencial des del Districte Digital, que s’ha pogut seguir també per streaming.

En aquest esdeveniment, les startups, empreses i administracions seleccionades a van tenir l’oportunitat de presentar les solucions i/o tecnologies que ens ajudaran a combatre el canvi climàtic.

Després de la benvinguda institucional realitzada per Empar Martínez, Directora General d’Indústria, Energia i Mina de la Generalitat Valenciana; Ramón López, Responsable d’Innovació Oberta en Agbar ha participat en l’obertura de l’acte, explicant què és Districte Digital i l’objectiu d’impulsar projectes per a lluitar contra l’impacte climàtic.

La jornada ha tingut 3 grans eixos pel que fa a presentació de solucions innovadores per a combatre el canvi climàtic: el primer entorn a “Territorial Resilience”, el segon sobre “Green cities”, impulsat per Iberdrola i finalment “Sustainable Resources Management”, impulsat per Vectalia.

Les startups presentaven solucions i les grans empreses i administracions explicaven els seus reptes en canvi climàtic, aquestes seran les receptores de les solucions de les startups. Entre les empreses participants de la iniciativa estan Iberdrola, Renfe, Vectalia, Primafrio o Grup Marjal entre altres.

Districte Digital Comunitat Valenciana ofereix una gran quantitat d’avantatges i oportunitats a empreses tecnològiques i startups de totes les procedències. Dins del mateix trobem Districte canvio climàtic, amb un espai col·laboratiu per a promoure, estimular, incidir, generar i activar projectes i propostes per a contribuir a la sostenibilitat ambiental i reduir l’impacte del canvi climàtic. Cada dia creix el nombre de companyies instal·lades en el Hub tecnològic i de les quals participen en els projectes des de les seves seus a la Comunitat Valenciana. Totes elles contribueixen amb el desenvolupament de les seves activitats a canviar el model productiu de la regió cap a l’economia digital.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.