Agbar participa en la jornada Jump2Digital que impulsa Barcelona Digital Talent per a atreure talent a la ciutat

Jump2Digital és la jornada anual organitzada per la iniciativa Barcelona Digital Talent, de la qual Agbar és partner, per a posicionar Barcelona com una ciutat atractiva per al talent internacional, sobretot per a les generacions més joves.

Jump2Digital, un esdeveniment professional per a conèixer el sector digital i accedir a les noves professions digitals, es va celebrar el passat 10 de desembre a la Llotja de Mar a Barcelona, amb la participació d’Agbar, entre les principals companyies més capdavanteres de Barcelona en l’àmbit digital.

En aquest context, els assistents van poder conèixer el present del sector digital, amb les seves noves professions emergents, posar a prova i demostrar les seves habilitats a través d’activitats dirigides i conèixer directament a les empreses que lideren la digitalització a Espanya.

Agbar va participar amb una xerrada en l’àrea de “Exhibition, Parlem amb l’ecosistema” impartida per Francesc Mayné Llobet, Director de Persones i Organització d’Agbar per a Espanya i Llatinoamèrica, que va explicar el propòsit d’Agbar i la seva aposta per la digitalització, amb exemples com la xarxa de hubs Dinapsis que és la proposta d’Agbar en transformació digital per a la gestió sostenible de l’aigua i la salut ambiental de l’entorn. Va centrar també la seva xerrada en el talent com a factor clau, basant-se a situar en el centre a les persones i actuar sobre la base dels principis de transparència, proximitat i simplicitat.

En aquesta sessió també va intervenir Catalina Balseiro Riu, Directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona (empresa del grup Agbar) que va parlar sobre la innovació com a motor en la cerca de noves solucions per a cuidar dels recursos i de l’entorn. Va posar com a exemple d’això a Cetaqua, centre impulsat per la companyia, que és un referent d’excel·lència tecnològica líder a Europa entre els centres d’innovació vinculats a l’aigua.

Dins del marc Jump2challenge es va celebrar el Hackathon, una trobada de programadors per a demostrar el talent i obrir-se un camí en les professions digitals, en la qual es buscaven perfils júniors per a resoldre un repte tecnològic. Durant la Hackathon, empreses del sector digital van estar en l’esdeveniment en cerca de nou talent per a les seves companyies, entre elles Agbar, amb la participació de Víctor Saenger, Lead Data Scientist en Cetaqua.

Barcelona Digital Talent s’ha posicionat com un lloc de trobada clau on compartir iniciatives, visions i projectes d’alt interès en referència a l’atracció, desenvolupament i retenció del talent digital.