El Departament d’Educació i Agbar signen un conveni que amplia la seva col·laboració en la Formació Professional Dual

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Agbar han signat un nou conveni que amplia l’oferta de Formació Professional Dual en el sector de l’aigua. L’acord entre tots dos es remunta al 2012 i enguany incrementa l’oferta formativa amb la inclusió d’un nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió de l’Aigua, que s’imparteix des de l’inici de curs a l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat. Els alumnes d’aquest curs combinaran la formació amb pràctiques a Aigües de Barcelona.

El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, i el director d’Organització i Recursos Humans d’Agbar, Francesc Mayné, han formalitzat la signatura del conveni aquest matí.

Fins ara, s’impartien programes duals de l’aigua a l’Institut Pere Martell de Tarragona i a l’Escola Municipal de Treball de Granollers. El nou cicle de Grau Superior a l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat obre l’oferta als estudiants de l’àrea metropolitana de Barcelona. El curs, que es va iniciar el passat 21 de setembre, compta amb 29 alumnes, que se sumen als 23 nous alumnes de grau mitjà de l’Escola Municipal de Treball de Granollers i 38 alumnes de l’Institut Pere Martell de Tarragona, entre grau mitjà i grau superior.

La Formació Professional Dual és un model d’èxit que garanteix un alt índex d’ocupabilitat. Fins ara, 150 alumnes s’han format a Catalunya en algun dels dos cicles formatius.

El nou conveni contempla la formació dels alumnes en alternança als centres de treball de les empreses d’Agbar; aportació de personal expert; formació de professorat; aportació d’espais, instal·lacions i equipaments, i reconeixement acadèmic de l’experiència laboral dels treballadors de les empreses associades a Agbar, entre d’altres.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.