Àngel Simon, president d’Agbar, rep la Medalla a l’Empresari de l’Any promovent Barcelona com a hub mundial de l’aigua, amb la col·laboració publicoprivada al centre

Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu de SUEZ, ha rebut la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any, atorgada per Foment del Treball, i ha fet partícips d’aquest reconeixement els treballadors i les treballadores del grup. Aquesta distinció premia la seva trajectòria professional i el seu lideratge al capdavant de la companyia que presideix, la defensa de la col·laboració publicoprivada i els esforços per garantir l’accés a l’aigua i al sanejament.

A més, es reconeix la posició d’Agbar com un referent d’àmbit mundial en la gestió de l’aigua, en un moment en què l’escassetat creixent dels recursos hídrics i el desafiament del canvi climàtic exigeixen una gestió basada en el coneixement, l’experiència i la innovació.

En el seu discurs, Àngel Simon ha afirmat que aquest premi “reconeix el treball de totes les persones que, durant sis generacions, en els 150 anys de trajectòria de la companyia, han anat construint Aigües de Barcelona fins a ser la que coneixem avui, amb la col·laboració publicoprivada al centre”.

Sobre el vincle de la companyia amb la ciutat de Barcelona, Àngel Simon ha assegurat que “la proposta de model de gestió de l’aigua del grup ha aconseguit posicionar Barcelona com un hub mundial de l’aigua” i que “hem de continuar treballant, conjuntament totes les parts, empreses i administracions, per recuperar l’impuls d’un projecte il·lusionant que ha estat present en els millors moments de la història de la nostra ciutat”.

Pel que fa a la situació de reconstrucció després de la pandèmia, Àngel Simon ha posat en valor el paper de les empreses: “Les empreses del nostre sector hem treballat, i continuarem treballant, per donar resposta a aquesta crisi, plenament compromeses i implicades per generar solucions concretes en el marc dels fons europeus”. També ha recordat que “durant la pandèmia l’aigua ha tingut un paper essencial”, un servei la continuïtat del qual ha estat garantida en tot moment, i s’han reforçat les mesures per als col·lectius vulnerables.

Des de l’any 2007, Foment del Treball reconeix anualment amb les seves medalles d’honor —la màxima distinció de l’entitat— empresaris que han tingut una rellevància significativa en els últims dotze mesos i que són referència per la seva trajectòria empresarial exemplar.

El reconeixement ha sigut entregat en un acte que s’ha pogut seguir per streaming i que ha comptat amb la presència de Teresa Ribera, vicepresidenta del Gobierno de España i ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Salvador Illa, ministre de Sanitat; Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya en substitució de la Presidència; Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de Barcelona i responsable de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda; i Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.