Àngel Simon rep la Distinció d’Honor de la Creu Roja pel compromís social d’Agbar

En un acte celebrat avui, dimarts 26 de gener, a Barcelona, la Creu Roja ha lliurat la Distinció d’Honor al president d’Agbar, Àngel Simon, per la tasca de la companyia i la col·laboració prestada als col·lectius més vulnerables durant la crisi sanitària. A l’esdeveniment —amb aforament limitat a causa de la COVID-19— també hi han assistit Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya; Helena Fontanet, secretària, i Enric Morist, coordinador.

Segons la Creu Roja, aquesta distinció reconeix “l’aliança continuada i sostinguda en el temps d’Agbar amb la tasca social i humanitària de la Creu Roja, i, especialment, el seu suport als col·lectius en risc d’exclusió social durant la pandèmia de la COVID-19”.

Així, el compromís d’Agbar amb l’acció social i la millora de la qualitat de vida de les persones en les comunitats on opera és un pilar estratègic de la companyia, encara més en aquests moments excepcionals de pandèmia. En aquesta línia, des de l’inici de la crisi sanitària, Agbar ha reforçat les mesures per a col·lectius vulnerables, a fi de garantir el dret a l’aigua, a través de fons i tarifes bonificades. Un exemple és el Fons de Solidaritat, que ajuda a fer front a la factura de l’aigua, en el qual la Creu Roja participa en el suport i la identificació de famílies vulnerables.

En rebre el reconeixement, el president d’Agbar ha posat en relleu la importància de la col·laboració publicoprivada per contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia en la societat. “Les aliances com la que hem establert amb la Creu Roja han demostrat la capacitat d’impulsar projectes transformadors, atents a les necessitats de cada moment”, ha indicat Àngel Simon. És el cas de l’activació de Creu Roja RESPON, un pla integral per atendre persones en situació de vulnerabilitat a causa de la crisi sanitària en què ha participat Agbar. “Si unim recursos, coneixements i experiència, podem afrontar els grans reptes que tenim davant d’una manera molt més eficaç, sempre amb les persones al centre”, ha conclòs Àngel Simon.

Després de la signatura del Llibre d’Honor de la Creu Roja, l’esdeveniment ha acabat amb una visita al centre d’operacions de la Creu Roja de Barcelona, que integra totes les comunicacions de la institució i dona suport ininterromput a múltiples activitats i serveis a escala territorial.