Àngel Simon, president d’Agbar, padrí d’una nova promoció de l’Escola de Camins de Barcelona

El president d’Agbar, Àngel Simon, ha participat a l’acte de graduació de les dues últimes promocions de l’Escola de Camins de Barcelona, part de la Universitat Politècnica de Catalunya, que s’ha celebrat al Palau de la Música Catalana.

Àngel Simon, Enginyer de Camins per la mateixa facultat, ha exercit de padrí de la promoció 2018/19 i ha felicitat als estudiants per les seves moltes hores d’esforç i tenacitat. “Ara, el món és vostre i està esperant les vostres idees per a combatre els reptes que enfrontem com a societat”, ha afirmat.

A l’acte hi van participar també Oriol Altisench, degà del Col·legi de Camins; Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Esther Real, directora de l’Escola de Camins, a més d’Àngel Simon, president d’Agbar.

Entre aquests reptes, Àngel Simon ha destacat l’emergència que representa el canvi climàtic, i ha assenyalat la necessitat d’avançar en propostes per a la mitigació i l’adaptació, a més de buscar vies per al seu finançament i de garantir la cooperació entre totes les parts.

En el context de l’acte de graduació, Àngel Simon ha citat a Agustí de Betancourt, autor dels principis fundacionals de l’Escola de Camins: raó i ciència, culte a la naturalesa i les seves lleis i preocupació social. Així mateix, ha posat com exemple a Ildefons Cerdá, a més de destacar-lo com un clar representant de l’humanisme a la professió.

A l’acte, el president d’Agbar ha assenyalat que els enginyers del segle XXI, més enllà de la necessària especialització tècnica, han d’evolucionar cap una convergència entre l’humanisme i l’ús de la tecnologia al servei de tota la societat, des de l’honestedat. Per últim, ha destacat també el treball en xarxa i la incorporació de diversos punts de vista com un requisit fonamental per a les noves promocions.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.