Àngel Simon, president d’Agbar, padrí d’una nova promoció de l’Escola de Camins de Barcelona

El president d’Agbar, Àngel Simon, ha participat a l’acte de graduació de les dues últimes promocions de l’Escola de Camins de Barcelona, part de la Universitat Politècnica de Catalunya, que s’ha celebrat al Palau de la Música Catalana.

Àngel Simon, Enginyer de Camins per la mateixa facultat, ha exercit de padrí de la promoció 2018/19 i ha felicitat als estudiants per les seves moltes hores d’esforç i tenacitat. “Ara, el món és vostre i està esperant les vostres idees per a combatre els reptes que enfrontem com a societat”, ha afirmat.

A l’acte hi van participar també Oriol Altisench, degà del Col·legi de Camins; Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Esther Real, directora de l’Escola de Camins, a més d’Àngel Simon, president d’Agbar.

Entre aquests reptes, Àngel Simon ha destacat l’emergència que representa el canvi climàtic, i ha assenyalat la necessitat d’avançar en propostes per a la mitigació i l’adaptació, a més de buscar vies per al seu finançament i de garantir la cooperació entre totes les parts.

En el context de l’acte de graduació, Àngel Simon ha citat a Agustí de Betancourt, autor dels principis fundacionals de l’Escola de Camins: raó i ciència, culte a la naturalesa i les seves lleis i preocupació social. Així mateix, ha posat com exemple a Ildefons Cerdá, a més de destacar-lo com un clar representant de l’humanisme a la professió.

A l’acte, el president d’Agbar ha assenyalat que els enginyers del segle XXI, més enllà de la necessària especialització tècnica, han d’evolucionar cap una convergència entre l’humanisme i l’ús de la tecnologia al servei de tota la societat, des de l’honestedat. Per últim, ha destacat també el treball en xarxa i la incorporació de diversos punts de vista com un requisit fonamental per a les noves promocions.