Àngel Simon rep el Premi a la Trajectòria Professional atorgat per la Fundació Caminos

Avui, la Fundació Caminos del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports ha celebrat la gala de lliurament dels Premis 2022 de la Fundació Caminos, al Teatro Real de Madrid, amb l’objectiu de reconèixer els millors professionals i els projectes més capdavanters del sector. Durant la cerimònia, Àngel Simon, president d’Agbar, ha estat guardonat amb el Premi a la Trajectòria Professional per la seva tasca professional i pels èxits que ha aconseguit durant els més de 30 anys d’experiència que té en el sector de l’aigua.

En la seva intervenció, Àngel Simon, president d’Agbar i vicepresident executiu sènior de Veolia per a la península Ibèrica i Llatinoamèrica, ha agraït a la Fundació Caminos el reconeixement i també ha expressat la seva gran admiració pels seus companys de professió, els diferents punts de vista dels quals han contribuït al seu desenvolupament, tant professional com personal. 

En aquest context, Àngel Simon ha posat en relleu la necessitat de cooperar entre tots —Administració, empreses, ciutadania, etc.— i ha fet menció especialment de les entitats i associacions socioculturals com la Fundació, que donen respostes als grans reptes als quals ens enfrontem. Així mateix, ha assenyalat la voluntat de servei públic que té l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, tant per part dels professionals que treballen en l’àmbit públic com dels que treballen en empreses privades. 

Àngel Simon ha abordat també la problemàtica de l’escassetat de l’aigua, que no només afecta Espanya, sinó també la major part del món, i ha destacat la importància de continuar desenvolupant infraestructures i solucions tecnològiques adaptades a les noves circumstàncies climàtiques. En aquest sentit, el president d’Agbar ha ressaltat que hi ha solucions basades en el coneixement i que els enginyers de Camins, Canals i Ports tenen molt per aportar en aquest àmbit.

El premi ha estat lliurat per Teresa Ribera, vicepresidenta tercera del Govern d’Espanya i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, la qual, en el discurs inaugural de la gala, ha destacat l’accés a l’aigua com un dels principals reptes actuals, com també la necessitat de continuar avançant en la col·laboració publicoprivada per actuar conjuntament davant dels desafiaments que afrontem com a societat. L’esdeveniment també ha comptat amb la participació de Miguel Ángel Carrillo, president de la Fundació Caminos i del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, i amb la presència de David Lucas, secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, com també d’altres representants de l’Administració i diferents líders empresarials i institucionals. 

La Fundació Caminos té com a objectiu fomentar l’excel·lència professional i difondre les característiques creatives i cooperatives de la professió mitjançant el mecenatge de les persones i les institucions que formen part del col·lectiu d’enginyers de Camins o que hi estan vinculats. Enguany, els premis de la Fundació han estat atorgats en nou categories: Premi Nacional a l’Enginyer de Camins, Canals i Ports del Futur; Premi Nacional de Projectes Fi de Màster; Premi Aqüeducte de Segòvia d’Obra Pública i Medi Ambient; Premi Ciutat i Territori Albert Serratosa; Premi Nacional a la Innovació Leonardo Torres Quevedo; Premi Ricardo Urgoiti a l’Emprenedoria; Premi Autònom de l’Any; Premi Rafael Izquierdo a la Solidaritat, i, finalment, Premi a la Trajectòria Professional. 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.