Àngel Simon: “L’agricultura és una àrea estratègica en la qual ens centrarem durant els pròxims anys”

El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha destacat avui la importància de l’anticipació i la diversificació en l’empresa durant la conferència que ha pronunciat a Matins ESADE, sota el títol “De l’smart city a l’smart agriculture: impulsant el desenvolupament sostenible en l’era digital”.

“En el futur caldrà tenir una cartera equilibrada entre ciutats, indústria i agricultura; l’agricultura és una àrea estratègica en la qual ens centrarem durant els pròxims anys”, ha declarat el president executiu d’Agbar. “El gran repte com a civilització el tenim en l’agricultura, que és el gran consumidor d’aigua, amb el 70%”, ha afirmat.

Ciutats més resilients

Sobre la gestió de l’aigua a les ciutats, el president executiu d’Agbar ha comentat que “el repte és disposar de ciutats més resilients” i que, sobretot, “cal potenciar la reutilització completa de l’aigua residual”. “Des de l’última sequera el 2008 treballem en la reutilització de les aigües a l’àrea metropolitana i, si no ho hem pogut fer completament, és per les traves administratives”, ha dit Simon, i ha afegit: “Una àrea metropolitana com la nostra ha de tenir un sistema depuratiu d’aigües perfecte i la possibilitat de reutilitzar l’aigua completament”. Durant la sessió de Matins ESADE, el president d’Agbar ha fet un repàs dels 150 anys de la companyia, nascuda el 1867 “en un entorn complex i de competència”, i de l’evolució de l’empresa al costat del progrés de la ciutat de Barcelona. Així mateix, ha posat èmfasi en la necessitat de disposar de més governança al sector: “En l’aigua necessitem governança; una governança global on puguem treballar”, ha apuntat. El president executiu d’Agbar també ha apel·lat la necessitat de cooperació entre els diversos actors de la societat, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU per donar resposta als grans reptes de futur.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.