Àngel Simon reivindica el paper d’Aigües de Barcelona com a exemple de la bona gestió de l’aigua i d’actitud col·laborativa amb les institucions

El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha estat distingit avui amb la “Clau de Barcelona” en reconeixement a la seva tasca en el camp empresarial. Aquest guardó, que atorga el “Club d’Amics Clau de Barcelona”, reconeix i ret homenatge als qui contribueixen amb el seu esforç i treball al bon nom i a la projecció de la ciutat. “Em complau recollir aquesta distinció, que interpreto com un reconeixement a la bona gestió de l’aigua i a l’actitud de col·laboració amb les institucions que ha regit l’activitat d’Aigües de Barcelona durant els seus 150 anys d’història junts”, ha expressat Àngel Simon durant l’acte de lliurament.

En la seva intervenció, s’ha referit a la importància del treball col·lectiu: “Si hagués de destacar un tret diferencial de l’etapa que m’ha correspost dirigir, m’atreveixo a dir que l’actual és un treball absolutament col·lectiu. No em refereixo només a tot l’equip de la nostra casa, a les més de 1.000 persones que treballem a Aigües de Barcelona, sinó també als nostres proveïdors, a les entitats culturals i socials amb les quals col·laborem estretament, i a l’àmbit de la recerca i les administracions públiques, així com als nostres usuaris.”

A l’acte hi han assistit els exalcaldes de Barcelona Jordi Hereu, Xavier Trias i Ernest Maragall, en representació del seu germà Pasqual Maragall. Joan Clos, per la seva banda, ha excusat la seva absència per motius d’agenda. El president d’Agbar ha agraït als exalcaldes “la seva comprensió i fermesa en la defensa d’un model que ja és universal i que funciona: el de Barcelona, exemple de col·laboració entre les seves institucions i les iniciatives privades”. En aquest sentit, ha afegit: “Gràcies a aquest treball i actitud conjuntes es van poder celebrar els Jocs Olímpics del 92, un moment d’il·lusió col·lectiva que els alcaldes vau saber mantenir i impulsar i que valdria la pena continuar, sobretot en un moment polític i social tan convuls i disgregador.”

El president d’Agbar ha posat de manifest la importància d’escoltar, dialogar i la capacitat d’adaptar-se a la realitat. “Les empreses de tot el món i els emprenedors necessiten un marc estable, creïble i un clima afavoridor de les iniciatives empresarials. Un marc de seguretat jurídica per treballar a llarg termini amb unes regles del joc iguals per a tothom. Sabent que l’interès del ciutadà, també a llarg termini, està sempre per damunt de qualsevol interès tàctic i de qualsevol temptació populista.”

El sotsdirector de La Vanguardia, Miguel Molina, ha glossat la trajectòria professional de l’homenatjat, al qual s’ha referit com “un d’aquells barcelonins capacitats per anticipar-se a la realitat i per contribuir a deixar a les properes generacions una ciutat millor, cosmopolita i metropolitana”, i ha emfatitzat que “és un convençut partidari de pensar Barcelona en termes de metròpoli. El thing big suposa, en el seu cas, pensar no en la Barcelona limitada al seu estricte terme municipal, sinó en una ciutat de 3,2 milions d’habitants que integrés totes les fortaleses i capacitats dels diferents municipis”.

Amb una trajectòria que l’ha dut a diferents continents i a posicions de gestió i lideratge tant en l’àmbit públic com privat, després de ser gerent de la Corporació Metropolitana de Barcelona, Àngel Simon es va incorporar a AGBAR el 1995. Ha ocupat diversos llocs de rellevància i el 2010 va ser nomenat president executiu. Des del 2013 és Senior Executive Vicepresident de SUEZ, a càrrec de Water Europe.

El “Club d’Amics Clau de Barcelona” es va posar en marxa el 1964 per iniciativa del recordat periodista Manuel Tarín Iglesias. La “Clau” s’atorga arran del consens entre els seus components, i no es pot concedir a persones que tinguin un càrrec oficial mentre l’ocupen. Aquesta iniciativa constitueix una trobada de bona voluntat que pretén remarcar la importància i necessitat del diàleg entre les persones.

En l’acte, al qual han assistit 115 convidats i que ha tingut lloc a l’Hotel Avinguda Palace de Barcelona, hi han participat, entre d’altres, del vicepresident de la Clau de Barcelona, Josep Lluís Rovira, qui a més de donar la benvinguda als presents, ha explicat els motius que han portat l’entitat a lliurar aquesta distinció al president executiu d’Agbar.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.