Àngel Simon, entrevistat per Jordi Basté a “El Món a RAC1”

El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha estat entrevistat aquest matí pel periodista Jordi Basté al programa radiofònic “El Món a RAC1”. Durant la seva intervenció, ha destacat la importància de crear un únic regulador, independent, “que fixi les condicions mínimes del sector de l’aigua d’una manera professional”. A més, ha afegit que s’hauria de constituir “amb el consens de tots” i amb la participació d’institucions, societat civil, associacions professionals i sindicats, entre d’altres.

D’altra banda, pel que fa a la remunicipalització, Àngel Simon sempre s’ha manifestat partidari del debat. “Estem presents en 1.300 municipis d’Espanya i 70 països del món, de manera que estem acostumats a parlar amb autoritats responsables del cicle hidràulic i establir acords amb elles”, ha afirmat. Igualment, s’ha mostrat a favor de la col·laboració publicoprivada.

Així mateix, Àngel Simon ha fet ressaltar la importància de la reutilització com a solució als pròxims desafiaments. “Hem de ser capaços de reutilitzar el 100% de les aigües residuals. Ho podríem veure d’aquí a 4 anys”, ha indicat. Per a això, caldria arribar a acords amb les administracions.

Un altre tema que s’ha abordat en l’entrevista ha estat la factura de l’aigua. Àngel Simon ha explicat que del total del rebut d’Aigües de Barcelona, el 34% correspon al servei de l’aigua proporcionat per la companyia i ha indicat que, en els últims anys, d’aquesta part només s’ha apujat l’equivalent a l’IPC mentre que la part restant, que inclou altres conceptes, s’ha incrementat un 75%.

Pel que fa a les ajudes socials a les persones en risc d’exclusió social per afrontar el pagament de la factura de l’aigua, el president executiu d’Agbar ha recordat que “Aigües de Barcelona va posar en marxa els fons de solidaritat el 2012, tres anys abans de la Llei del Parlament de Catalunya, que encara no està aprovada”.

Sobre la qualitat també ha explicat que Aigües de Barcelona ha estat la primera companyia d’aigua al món a obtenir la certificació ISO 22000, que acredita que l’aigua subministrada té la mateixa qualitat sanitària que qualsevol altre aliment.

Per escoltar l’entrevista completa, fes clic en el següent enllaç, i una vegada que hi hagis accedit, has d’anar a l’àudio del dijous 22 de juny, 10 h-11 h, “El Món a RAC1”, a partir del minut 9.23: http://www.rac1.cat/a-la-carta/el-mon

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.