Àngel Simon, entrevistat per Jordi Basté a “El Món a RAC1”

El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha estat entrevistat aquest matí pel periodista Jordi Basté al programa radiofònic “El Món a RAC1”. Durant la seva intervenció, ha destacat la importància de crear un únic regulador, independent, “que fixi les condicions mínimes del sector de l’aigua d’una manera professional”. A més, ha afegit que s’hauria de constituir “amb el consens de tots” i amb la participació d’institucions, societat civil, associacions professionals i sindicats, entre d’altres.

D’altra banda, pel que fa a la remunicipalització, Àngel Simon sempre s’ha manifestat partidari del debat. “Estem presents en 1.300 municipis d’Espanya i 70 països del món, de manera que estem acostumats a parlar amb autoritats responsables del cicle hidràulic i establir acords amb elles”, ha afirmat. Igualment, s’ha mostrat a favor de la col·laboració publicoprivada.

Així mateix, Àngel Simon ha fet ressaltar la importància de la reutilització com a solució als pròxims desafiaments. “Hem de ser capaços de reutilitzar el 100% de les aigües residuals. Ho podríem veure d’aquí a 4 anys”, ha indicat. Per a això, caldria arribar a acords amb les administracions.

Un altre tema que s’ha abordat en l’entrevista ha estat la factura de l’aigua. Àngel Simon ha explicat que del total del rebut d’Aigües de Barcelona, el 34% correspon al servei de l’aigua proporcionat per la companyia i ha indicat que, en els últims anys, d’aquesta part només s’ha apujat l’equivalent a l’IPC mentre que la part restant, que inclou altres conceptes, s’ha incrementat un 75%.

Pel que fa a les ajudes socials a les persones en risc d’exclusió social per afrontar el pagament de la factura de l’aigua, el president executiu d’Agbar ha recordat que “Aigües de Barcelona va posar en marxa els fons de solidaritat el 2012, tres anys abans de la Llei del Parlament de Catalunya, que encara no està aprovada”.

Sobre la qualitat també ha explicat que Aigües de Barcelona ha estat la primera companyia d’aigua al món a obtenir la certificació ISO 22000, que acredita que l’aigua subministrada té la mateixa qualitat sanitària que qualsevol altre aliment.

Per escoltar l’entrevista completa, fes clic en el següent enllaç, i una vegada que hi hagis accedit, has d’anar a l’àudio del dijous 22 de juny, 10 h-11 h, “El Món a RAC1”, a partir del minut 9.23: http://www.rac1.cat/a-la-carta/el-mon