Àngel Simon crida a deixar de banda dogmatismes i a continuar treballant en l’excel·lència en el servei a la ciutadania

En el marc del 150è aniversari d’Aigües de Barcelona, el president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha destacat que “ara mateix, els dogmatismes haurien de ser menys vàlids que mai perquè l’important és l’esforç col·lectiu de tots i entre tots per garantir la qualitat del servei. Aigües de Barcelona sempre ha estat present en els moments clau de la ciutat i ha invertit per anticipar-se a les necessitats”. Aquest ha estat un dels missatges de la conferència que ha ofert avui Àngel Simon durant un dinar col·loqui organitzat per Barcelona Tribuna.

En la seva intervenció, Àngel Simon ha volgut donar a conèixer “l’aposta decidida de la companyia per la reutilització perquè és l’única opció real per garantir el subministrament en les condicions actuals. Una aposta decidida que també necessita implicació i inversions de les administracions”. En la seva intervenció ha destacat la importància del compromís d’Aigües de Barcelona amb la ciutat i amb el seu desenvolupament, així com la transformació que ha viscut la companyia al llarg de 150 anys, en els quals ha acompanyat Barcelona en la seva evolució i s’ha anat consolidant com un dels motors econòmics i socials de la ciutat i el país, i com un referent tecnològic en l’àmbit global. “Més enllà de dur a terme la nostra activitat amb criteris d’excel·lència, amb el focus en les necessitats de les persones, hem estat sempre atents al nostre entorn i a com implicar-nos i trobar solucions amb les realitats i els moments de la història de Barcelona i del país”, ha assegurat.

Durant l’acte, Àngel Simon ha defensat mantenir la col·laboració publicoprivada “com un model d’èxit a Catalunya en gairebé tots els àmbits de l’economia i la societat”. Simon també ha destacat que “amb l’impuls d’Aigües de Barcelona, el grup és fonamental per a la creació de benestar al territori. L’any 2015, Agbar va contribuir al PIB de Catalunya en 904 milions d’euros, és a dir, va representar el 0,42% del PIB català, i va generar 10.202 llocs de treball directes a jornada completa”. Un altre punt rellevant que ha volgut posar de manifest és que “la seva presència té un efecte multiplicador, ja que som un grup tractor de l’activitat econòmica”.

Així mateix, el president executiu d’Agbar ha destacat que “actualment, el nostre fons de solidaritat, creat tres anys abans que la llei aprovada al Parlament, paga l’aigua a més de 50.000 persones perquè tenim la política de màxima protecció als col·lectius més vulnerables, els quals, tal com anem contrastant, un cop entren al fons de solidaritat, per desgràcia, no en surten fàcilment”. En aquesta línia, la companyia explora i materialitza iniciatives i aliances amb el tercer sector que ajudin a identificar on és més necessària l’ajuda. Àngel Simon ha fet referència específicament a la col·laboració al projecte A-PORTA, desplegat a Ciutat Meridiana juntament amb la Fundació CONFAVC. “A diferència d’altres iniciatives, són els mateixos veïns els qui van casa per casa amb l’objectiu de donar a conèixer les mesures de sensibilització d’Aigües de Barcelona. Treballant directament amb els veïns del barri se’ns han obert més portes i hem pogut arribar a més famílies”, ha afegit.

Àngel Simon també ha destacat en el seu discurs l’aposta del grup en innovació i tecnologia. “Com a grup Agbar, 235 professionals es dediquen exclusivament a projectes de recerca i innovació, amb una inversió aproximada de 20 milions d’euros anuals. Això ens permet exportar tecnologia i talent, així com ser referents en l’àmbit global, la qual cosa ens converteix en ambaixadors de Barcelona i de Catalunya al món”, ha explicat.

En la seva intervenció ha fet valer la tasca de les persones que han format i formen part de la companyia. “M’agradaria recalcar que han estat 150 anys de treball de més de sis generacions de catalans que formen part del passat i també del present d’Aigües de Barcelona. Estic convençut que, en el futur, en seran moltes més. I totes estaran compromeses, des del coneixement i la dedicació, com ho han estat fins ara, amb el desenvolupament sostenible i amb la tasca de contribuir a fer real l’accés universal a l’aigua i al sanejament, clarament alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides”.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.