Àngel Simón: “El nostre compromís com a professionals de l’aigua es manifesta en la nostra tasca diària i dedicació per preservar aquest recurs fonamental”

En el marc de l’acte de celebració del Dia Mundial de l’Aigua que s’ha realitzat via streaming avui, dilluns 22 de març, per als treballadors i treballadores del grup, Àngel Simón, president d’Agbar, ha destacat la tasca de la companyia per a garantir el subministrament i sanejament d’aigua, així com la seva preservació davant els reptes globals actuals i futurs marcats, entre altres, pel canvi climàtic i l’actual crisi sanitària.

Aquest any, el Dia Mundial de l’Aigua gira entorn del lema de Nacions Unides “El valor de l’aigua”, per tal de reflexionar sobre el significat que té l’aigua, en tots els seus usos, per a les persones de tot el món i prendre consciència sobre la seva rellevància. En la seva intervenció, Àngel Simón, ha afirmat: “Tots tenim tots un vincle especial amb l’aigua, i en particular, el nostre compromís com a professionals de l’aigua es manifesta en la nostra tasca diària i dedicació per preservar aquest recurs fonamental”. Un compromís que ha estat encara més important en els últims mesos -durant el context actual de pandèmia-, al garantir un servei essencial per a la ciutadania per la seva estreta relació amb la salut i la higiene.

A més, el president d’Agbar ha posat en relleu la importància de l’aigua com a impulsora del canvi, permetent el progrés socioeconòmic, contribuint, per exemple, a assegurar el desenvolupament de l’agricultura, la indústria i les ciutats.
La trobada ha comptat també amb la intervenció de Federico Sánchez, arquitecte, acadèmic i conductor televisiu i radial xilè, que ha compartit la seva visió sobre què significa l’aigua: “Un cicle de tres conceptes, un, origen, de la vida, però també de les ciutats; dos, oportunitat, per transformar els espais on vivim; i tres, recreació, element fonamental en el desenvolupament de les societats contemporànies “.

Així mateix, a l’acte han participat diversos professionals que formen part de la companyia, que han compartit què significa l’aigua per a cada un d’ells, destacant paraules clau com: “futur”, “motor de la vida” o “estat d’ànim “, des de diferents punts del territori.

L’acte ha estat conduït per Jose Guerra, director de Comunicació, Màrqueting i Reputació d’Agbar, i s’ha emès des de l’espai Àgora del Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat (Barcelona).

L’esdeveniment complet es pot veure al perfil de YouTube d’Agbar: aquí

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.